Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 16 вересня відзначається Всесвітній день прибирання
AA

16 вересня відзначається Всесвітній день прибирання

Другий рік поспіль наша країна потерпає не тільки від локальних забруднень підприємств та громадян, але й від значно страшнішого забруднювача – військових дій. Наслідки війни буде відчувати наше довкілля ще довгі роки. Саме тому ми уже зараз повинні почати роботу над ліквідацією наслідків екологічної катастрофи та відновленням українського довкілля.

16 вересня 2023 року під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у 24 регіонах з дотриманням  обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості регіонів, Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з 70 мільйонами учасників у 191 країні Світу.

Головна ціль дня прибирання – сформувати культуру чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання ресурсів серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

У прибиранні звичайно беруть участь комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються в різних форматах на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, освітяни, лідери думок, пересічні громадяни.

Можливі формати участі в даному заході:

1. Для всіх, онлайн: цифрове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет ресурсів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу.

Результати можна реєструвати на сайті Всеукраїнського молодіжного руху Let’s do it Ukraine letsdoitukraine.org/digitalcleanup.

2. Колективні прибирання на території установ, організацій, закладів освіти. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – перевірена ДСНС на безпечність, у випадку сигналу тривоги всі мають спускатись в укриття.

3. Традиційні прибирання допускаються виключно на рекомендованих органами місцевого самоврядування локаціях.

4. Формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org «Знайди, сортуй, здавай», сортування вторинної сировини та відправка на переробку.

5. Розбір завалів.

6. Українці за кордоном також можуть приєднатися - організувати онлайн або офлайн прибирання, подякувати приймаючим містам та підтримати своє рідне місто навіть на відстані.

Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine пропонує зареєструвати результати своєї участі у Всесвітньому дні прибирання до 25 вересня 2023 року включно за посиланням https://forms.gle/zjQtrZoL3KXZ5hP18.

 

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...