Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Дня донора - новосілля у рамках реалізації соціальної програми добудови Ташлыкской ГАЕС
AA

До Дня донора - новосілля у рамках реалізації соціальної програми добудови Ташлыкской ГАЕС

Фахівці із заготівлі крові державного підприємства "Спеціалізована медико-санітарна частина №2" м. Южноукраїнська відсвяткували новосілля в перепрофільованому акушерському корпусі, добудованому на кошти соціально-екологічної програми розвитку регіону, що діє у рамках будівництва Ташлицької ГАЕС. З пристосованого приміщення, в якому медики тулилися більше 20 років, відділення переселилося в нове, площа якого у декілька разів більше. На новому місці з'явилася можливість здійснювати різні етапи заготівлі крові в окремих приміщеннях. Так, влаштовано кімнату зберігання плазми, з часом планується обладнати кімнату відпочинку для донорів. У арсеналі медиків з'явився сучасний швидкозаморожувач плазми, нові морозильники для її зберігання, донорські крісла, інше устаткування і інвентар. Таким чином, у відділенні будуть створені не лише усі умови для забору крові і зберігання плазми, сам процес її здачі донорами буде тепер комфортнішим.
Нові приміщення відділення заготівлі та переробки донорської крові почало освоювати ще в квітні, а урочисте відкриття з перерізанням червоної стрічки було приурочене до Дня донора. Цього дня 14 жителям міста атомників вручено посвідчення почесних донорів України. Серед них 11 - працівники відокремленого підрозділу "Южно-Українська АЕС". Усього ж в місті-супутнику близько сотні людей мають високе звання, яке присвоюють тим, хто здавав кров 40 разів і більше.

Додатково:
Акт готовності об'єкту до експлуатації перепрофільованого акушерського корпусу було підписано наприкінці 2009 року, а 13 січня 2010 р. на його підставі отримано Свідоцтво інспекції державного архітектурно-будівельного контролю про відповідність нового медичного корпусу проектній документації, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил. Таким чином, один з найскладніших довгобудів міста-супутника АЕС у повному обсязі було введено в експлуатацію.
Спорудження об'єкту розпочато в 1987 році. У 2000-му його було припинено. Рік потому вирішено недобудований акушерський корпус перепрофілювати під служби медико-санітарної частини і санепідстанції.
Перша черга споруди (де розмістилася міська СЕС) здана в 2002 році. Подальше будівництво і перепрофілювання корпусу стало можливим тільки після включення його в перелік об'єктів, що фінансуються за рахунок соціальної програми розвитку регіону, яка діє в рамках спорудження Ташлицької гідроакумулюючої станції. До складу її уточненого проекту вперше в Україні було введено розділ, що містить соціальні та екологічні заходи, направлені на оздоровлення прилеглих територій.
Інвестиційна вартість перепрофільованого акушерського корпусу склала 19 млн. 112 тис. грн. З них 13,2 млн. витрачено на оплату будівельно-монтажних робіт, 1,9 млн. – на придбання спеціального медичного устаткування і інвентарю. Окрім санепідстанції в новому корпусі розміщуються відділення швидкої допомоги, дитяча поліклініка, станція переливання крові та спеціалізована ВІЛ-лабораторія СМСЧ-2.
Програма заходів, направлених на рішення соціальних і екологічних проблем регіону, що прилягають до зони будівництва Ташлицької ГАЕС діє з 2001 року. У зону її розповсюдження входять 6 районів і 4 міста – усього 89 населених пунктів з майже 80-тисячним населенням. На кошти програми міста і села Миколаївщини забезпечуються питною водою, прокладаються нові і реконструюються діючі інженерні комунікації, будуються автодороги, поліпшується медичне та соціально-побутове обслуговування. Окремо фінансуються роботи зі збереження навколишнього природного середовища.
За 9 років на реалізацію соціальної програми розвитку регіону направлено більше 134 млн. грн., з них безпосередньо для Южноукраїнська – 20,8 млн. У 2009 році на соціальних об'єктах освоєно 19,7 млн. (у місті-супутнику АЕС – 3,6 млн.).
Високоманеврена Ташлицька ГАЕС на річці Південний Буг – одна зі складових Южно-Українського енергокомплексу. Основне її призначення - виробництво електроенергії для покриття вечірніх і уранішніх піків вжитку при використанні надлишкової нічної енергії.
Сьогодні на ТГАЕС у роботі знаходиться перша черга в складі двох агрегатів. Продовжується спорудження другої черги станції у складі 3-го гідроагрегату. Розпорядженням Кабінету Міністрів від 27.07.2006 р. «Про затвердження плану заходів щодо реалізації енергетичної стратегії України на період до 2030 року» передбачено завершити будівництво ТГАЕС у повному проектному обсязі в складі 6 гідроагрегатів загальною потужністю 900 МВт.
Схему одночасного фінансування спорудження промислового об'єкту та реалізації соціально-екологічних заходів у зоні його впливу тут було застосовано вперше в Україні. Всього на реалізацію соціальної програми в регіоні передбачається направити 316,2 млн. грн.

 

Читайте також

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Видача благодійної допомоги сім'ям з дітками до трьох років, які зареєстровані в Южноукраїнсь...

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 06 по 12 травня 2024 року

Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

6 травня о 12:38 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 54 по вул. Європейській...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 10.05.2024 по 16.05.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади надійшло доходів в сумі19 364,8 тис. грн., із них:...

До уваги військовозобов’язаних осіб – мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади та внутрішньо-переміщених осіб!

Центр надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська

У зв’язку із набранням чинності з 18.05.2024 Закону України «Про внесення змін до деяких...