Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Закінчення командно-штабного тренування на випадок виникнення загрози або аварії у ВП «Южно-Українська АЕС»
AA

Закінчення командно-штабного тренування на випадок виникнення загрози або аварії у ВП «Южно-Українська АЕС»

22 квітня на Южно-Українській АЕС пройшов перший етап командно-штабного тренування з органами управління та силами цивільного захисту Миколаївської територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту України за темою «Організація взаємодії із засобами масової інформації та проведення інформаційно - роз’яснювальної роботи серед населення під час загрози або виникнення аварії у ВП «Южно-Українська АЕС».
Для відпрацювання заходів за зазначеною темою були задіяні: Миколаївська обласна держадміністрація; обласні відомства - Держуправління охорони навколишнього середовища, Головне управління Міністерства з надзвичайних ситуацій, Управління Міністерства внутрішніх справ, держтелерадіокомпанія, органи місцевого самоуправління, дирекція ВАТ «Укртелеком», санітарно-епідеміологічна станція, центр гідрометеорології, навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ВП «Южно-Українська АЕС», дирекція НАЕК «Енергоатом». На навчаннях присутні представники Державного агентства радіаційного захисту Королівства Швеція.
На першому етапі тренувань, які проходили на території ВП ЮУ АЕС, була продемонстрована робота оперативної зміни атомної станції з оповіщення та передачі інформації під час загрози та виникнення надзвичайної ситуації та діяльність внутрішнього кризового центру підприємства.
Згідно з задумом навчань, на блоці №3 ВП „Южно-Українська АЕС” у результаті умовної аварії стався умовний викид радіоактивних речовин на покрівлю машинної зали другої черги та прилеглу територію з подальшим розповсюдження його за межі промислового майданчика атомної станції. Для її локалізації та ліквідації був зібраний штаб керівника аварійними роботами на промисловому майданчику та введено в дію «Аварійний план ВП ЮУ АЕС». За оцінкою членів комісії тренувань ситуація відпрацьована на оцінку «дуже добре».
На другому етапі - у малій залі ПК Енергетик відпрацьовувались теоретичні навички керівного складу органів управління, сил та засобів цивільного захисту Миколаївської територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту України з питань взаємодії із засобами масової інформації та проведення інформаційно- роз`яснювальної роботи серед населення під час загрози та виникнення аварії на Южноукраїнській АЕС. 
Після теорії присутні мали можливість побачити на практиці роботу системи оповіщення та інформування населення м.Южноукраїнська про радіаційну небезпеку, передачу повідомлень для населення із застосуванням стаціонарних та пересувних засобів гучномовного зв`язку та засобів масової інформації радіо, телебачення та мережі Інтернет.
За підсумками другого етапу командно-штабних тренувань члени комісії зазначили, що організація взаємодії із засобами масової інформації та інформаційно - роз’яснювальна робота в м.Южноукраїнську забезпечує повне інформування населення на випадок надзвичайної ситуації. 
23 квітня тренування буде продовжено в Миколаєві. У ході другого етапу має бути відпрацьована робота оперативних служб Головного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області в умовах аварії на АЕС.

Читайте також

Ти як? Інформаційна гігієна

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

27 червня фахівцем із соціальної роботи Денного центру соціально-психологічної допомоги особам,...

Оголошено відбір на посаду «Інспектора відділу/сектору «Служба освітньої безпеки»  ГУНП В Миколаївській області

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Запрошуємо кандидатів взяти участь у конкурсному відборі на інспекторів Служби освітньої безпеки&nbs...

Зустріч «Духмяний чай»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

  У Панкратівському бібліотечному пункті відбулася зустріч «Духмяний чай»,...