НОРМАТИВНІ АКТИ

ЮЖНОУКРАЇНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТА ВИКОНКОМУ

Про організацію роботи по відкриттю купального сезону на міському пляжі під час дії карантинних заходів у 2020 році


Версія для друку

112-р від 20.05.2020 Дата оприлюднення: 21.05.2020

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова  
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  20.05.2020 №  112 - р

 

Про організацію роботи по відкриттю купального сезону на міському пляжі 
під час дії карантинних заходів у 2020 році

 

На  виконання  розпорядження Президента України  від 14.07.2001 № 190/2001-рп  «Про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2001 № 264 «Про затвердження порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах» та постанови Кабінету Міністрів від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із змінами, наказу Міністерства внутрішніх справ України від 10.04.2017 № 301 "Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об'єктах України", зареєстрований в Міністерстві юстиції України від 04.05.2017 № 566/30434, розпорядження Миколаївської обласної державної адміністрації від 13.11.2017 № 449-р, рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 04.04.2018 № 77 «Про визначення постійного місця масового відпочинку громадян на водному об’єкті міста та місця рибальства», з метою вдосконалення комплексу заходів спрямованих на запобігання нещасним випадкам  і  надзвичайним  ситуаціям  на  водному  об’єкті  міста,  створення безпечних умов під час масового відпочинку людей та залучення до цього установ, підприємств, організацій в установленому законом порядку, із урахуванням стану медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на адміністративній території міста Южноукраїнська, керуючись п.п.1, 19, 20 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування  в Україні»:

1. Організувати відкриття купального сезону у 2020 році на міському пляжі протягом трьох днів з дня зняття карантинних обмежень щодо відвідування пляжів, встановлених постановами Кабінетом Міністрів України, із дотриманням встановлених санітарних та протиепідемічних заходів для відвідувачів пляжу.

2. Встановити  режим  роботи міського пляжу на річці Південний Буг у період масового відпочинку людей з дня його офіційного відкриття до  30 вересня 2020 з  06:00 год. до 20:00 год., для  аматорського  і спортивного рибальства у  купальний період  з 20:00 год. до 06:00 год., та в зимовий період - у світлу пору доби.

3. Встановити правила перебування відвідувачів на міському пляжі,  а саме:

- дотримання безпечної соціальної дистанції не менше 2 метрів;

- дотримання правил особистої гігієни.

4. Організувати роботу по функціонуванню  міського пляжу на період купального сезону у 2020 році в умовах виконання карантинних заходів:

4.1 балансоутримувачу міського пляжу комунальному підприємству "Служба комунального господарства" (Вакар) здійснювати заходи щодо належної роботи міського пляжу під час купального сезону, які передбачені Правилами охорони життя людей на водних об’єктах міста Южноукраїнська:

- забезпечити своєчасне прибирання території міського пляжу  та вивіз сміття протягом року;

- забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних норм утримання об’єкта, передбачених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 року №145;

- забезпечити виконання персоналом, який обслуговує територію міського пляжу, дотримання правил перебування на пляжі під час карантину, а саме: носіння засобів індивідуального захисту (маски),  дотримання безпечної соціальної дистанції не менше двох метрів та правил особистої гігієни;

4.2 управлінню з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради (Колесников) забезпечити на міському пляжі безпеку життя людей на воді та дотримання працівниками рятувального посту правил перебування на пляжі під час карантину: носіння засобів індивідуального захисту (маски),  дотримання безпечної соціальної дистанції не менше двох метрів та дотримання правил особистої гігієни;

4.3 Южноукраїнському відділенню  Первомайського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області (Третьяк) з метою контролю за дотриманням санітарних та протиепідемічних заходів, виконання правил перебування на пляжах під час карантину відвідувачами міського пляжу забезпечити  патрулювання території міського пляжу у період масового відпочинку людей.

5. Балансоутримувачу міського пляжу комунальному підприємству "Служба комунального господарства" (Вакар) в термін до 23.05.2020 року забезпечити обладнання міського пляжу та прилеглої території інформаційними та попереджувальними табличками: «В’їзд заборонено», «Графік роботи міського пляжу», «Вигул собак заборонено», «Паління та розпалення  вогню заборонено», «Місце для паління та місце для багать», «Міський пляж та межі міського пляжу»;

6. Визнати  таким,  що  втратило  чинність  розпорядження  міського  голови від 05.04.2019  № 66-р «Про організацію роботи по відкриттю купального сезону на міському пляжі в  2019 році».

7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського  голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кольчака О.М.

     

 

 

       Міський голова                                                                В.К. Пароконний

 

 

Погоджено у відповідності до посадового обов’язку:

начальник управління з питань надзвичайних ситуацій

та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

                                                  І.К. Колесников

" __ " ________ 2020 року