Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

НС ЛОКАЛІЗУВАЛИ

10.02.2016

Негода випробовує людей на стійкість, а служби МНС і комунальників – на готовність їй протистояти.

Снігопад, хуртовина й мороз не захопили Южноукраїнськ зненацька. Рясні опади, сильний вітер, пониження температури атмосферного повітря – в комплексі вторглися на територію нашого міста  недільного вихідного, а звістка про різке погіршення погодних умов (штормове попередження) надійшла  напередодні – у другій половині дня робочої суботи.  Під вечір повідомили, що  Служба автомобільних доріг прийняла рішення про закриття руху автотранспорту на  дорогах загального користування по всій Миколаївщині – зранку 17 січня й до закінчення негоди.  Від суботи й до суботи «снігоборці» в Южноукраїнську працюють в цілодобовому режимі, трудячись у три зміни, підміняючи один одного. Попередні підсумки боротьби з наслідками розгулу стихії підбивали в мерії у четвер по обіді.

Це було третє позапланове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (КТЕБ та НС). Головуючий – мер Віктор Пароконний повідомив, що цього непогідного  тижня двічі на день він звітує в область про стан в Южноукраїнську:  селекторні наради проводить голова облдержадміністрації або перший його заступник. Порівнюючи дані по регіону, голова Южноукраїнська відзначив, що ситуація в нашому місті краща ніж деінде: компактність забудови та злагодженість дій персоналу усіх ланок даються взнаки.

Детальну доповідь зробив Іван Колесников – заступник голови комісії – керівник оперативного штабу. Він, зокрема, зазначив, що комунальні підприємства міста з 17 січня по теперішній час забезпечують розчищення основних напрямків вулично-шляхової мережі, дворових територій тощо. Щоденно на цих авральних роботах задіяно до півтори сотні працівників. На лінії постійно працює вся наявна в КП СКГ техніка – автогрейдер, спеціалізований автомобіль, три трактори і чотири мотоблоки.

Доповідач наголосив, що станом на 21 січня надзвичайну ситуацію в Южноукраїнську локалізовано, але не ліквідовано.