Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В міській бібліотеці для дітей відбувся захід «Українська легко!»

25.10.2024
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

З нагоди Дня української писемності та мови в міській бібліотеці для дітей відбувся захід «Українська легко!». Активні читайлики молодшого відділу дізналися, як можна цікаво та без зусиль вчити та вдосконалювати рідну мову.

Діти познайомилися з освітнім проєктом «Мова – ДНК нації», розробленим мовознавцями-волонтерами. З допомогою книги «Українська легко!», інтернет-сайту та каналу на ютуб, навчання перетворилося на захопливий процес. Основним правилам нового українського правопису користувачів бібліотеки вчила родина Лепетунів, які зображені на навчальних ілюстраціях та є головними героями однойменного освітнього мультфільму.

Під час заходу діти весело та легко засвоїли, як позбутися росіянізмів, правильно наголошувати слова, дізналися нові фразеологізми та синоніми до вже відомих слів. Під час вікторини читайлики відкрили для себе безліч цікавих фактів про українську мову, її історію та особливості. Цікавим для дітей був процес розгадування прислів’їв, схованих у хмарах слів.

Ласкаво просимо всіх охочих до бібліотеки за новими знаннями! Плекаймо і вдосконалюймо нашу українську, адже мова – наша головна національна ознака!