Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Шановні південноукраїнці!

24.10.2024
ПП РГ "Контакт"

Мова – це те, що нас єднає!

Шановні південноукраїнці!

До Дня української писемності та мови, який відзначається у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця (у 2023 році дату перенесено з 9 листопада на 27 жовтня після переходу Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на новоюліанський календар) в країні та усьому світі вже 24-й рік поспіль проходить акція по написанню Радіодиктанту національної єдності.

Кожного року кількість учасників цього великого флешмобу збільшується. Особливо актуальним написання диктанту стало після повномасштабного вторгнення рф в Україну. На знак поваги до державної мови та української культури люди із різних куточків світу беруть участь у цієї ініціативі.

Відомо, що минулого року диктант національної єдності надіслали на перевірку більш ніж 20 тисяч учасників з 39 країн, для яких українська мова є рідною та тих, хто її вивчає: іноземні студенти, дипломати тощо.

Пропонуємо усім бажаючим південноукраїнцям взяти участь у спільному написанні Радіодиктанту національної єдності 25 жовтня. 

Для участі у заході необхідно обов’язково зареєструватися!

Реєстрація на радіодиктант

Дата проведення: п’ятниця, 25 жовтня 2024 року.

Початок трансляції диктанту об 11.00.

Прохання приходити завчасно: 10:45.

При собі бажано мати ручку.