Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Роз’яснення щодо перейменування міста Южноукраїнськ

11.10.2024
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Чи призведе перейменування міста до паперової тяганини (зміни прописки, перереєстрація права власності на майно)?

Ні, не призведе. Під час перейменування міста документи, що засвідчують право власності на нерухоме майно, залишаються чинними і їх не потрібно змінювати, окрім випадків, коли ви хочете продати чи подарувати майно тощо.

Також не передбачена обов’язкова зміна відмітки про реєстрацію місця проживання. Її оновлять під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникає потреба, або за власним бажанням особи.


Як потрібно діяти підприємцям у зв’язку з перейменуванням міста?

В разі перейменування  міста виникає необхідність внесення змін до найменування чи до відомостей про місцезнаходження юридичної особи шляхом внесення відповідних змін до її установчих документів та змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Однак чітких термінів, коли це треба зробити – немає.

При цьому, суб’єкти підприємницької діяльності  зможуть змінити дані про назву міста  в загальному порядку при внесенні ними чергових змін до своїх установчих документів, пов’язаних зі зміною складу учасників (засновників, власників), структури управління, розміру статутного фонду, зміни видів економічної діяльності тощо.