Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відкрито ще два «Класи безпеки»

10.10.2024
Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

Сьогодні, 10.10.2024 року, один за одним в Ліцеї №1 та Ліцеї №4 відбулись дві урочисті події.

В закладах відбулись відкриття «Класів безпеки», які відповідно до нормативних документів, мають бути в кожному закладі загальної середньої освіти.

В минулому році був даний старт цьому процесу в закладах освіти Южноукраїнської міської територіальної громади відкриттям «Класу безпеки» в Ліцеї №2. Тоді і роботи, і комплектування кабінету відповідним устаткуванням було здійснено за кошти бюджету територіальної громади.

Цього ж року Ліцеї №№ 1, 3, 4 скористались можливістю подати свої матеріали для участі у Всеукраїнському проекті від громадської організації «Істок», яка займається облаштуванням класів на благодійній основі.

Однією з умов отримання допомоги було проведення навчання відповідальних осіб та ремонт кабінету. Усі три Ліцеї ці вимоги виконали, але на завершувальному етапі були відібрані ліцеї №№1 та 4.

Під час урочистостей з нагоди відкриття «Класів безпеки» були присутні заступник міського голови Марія Дроздова, начальник управління освіти Юрій Сінчук, заступник начальника Вознесенського районного управління ГУ ДСНС України в Миколаївській області Дмитро ПЕТРЕНКО, головний інспектор Вознесенського районного управління ГУ ДСНС України в Миколаївській області Тетяна СЕРДЮК.

Усі в своїх привітаннях і промовах відзначили необхідність у існуванні таких кабінетів та висловити сподівання, що вони принесуть реальну користь у інформаційно-профілактичній роботі з нашими дітьми.

На закінчення представники ДСНС зробили, в якості подарунка свій внесок у комплектацію даних класів, передали закладам літературу, тести, загадки тощо.