Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Вічна слава та пам’ять Герою...

07.10.2024
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Чорна звістка з фронту вкотре зібрала на площі Палацу Культури «Енергетик» жителів громади: в останню путь ми провели старшого солдата, старшого стрільця 9-ї десантно-парашутної роти 3-го десантно-парашутного батальйону 45-річного Євгена Олександровича Протченка.
Євген Олександрович народився у сусідньому селищі Арбузинка, вчився та зростав у Костянтинівці. Опанував професію зварювальника, після чого працював у будівельній сфері на різних майданчиках країни. 6 серпня був призваний на військову службу за мобілізацією. Та вже 27 вересня, вірний військовій присязі, загинув у бою за Україну поблизу населеного пункту Новогродівка Покровського району Донецької області.
Зі словами співчуття до рідних та близьких звернулися заступник міського голови Марія Дроздова та головний сержант роти охорони першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Андрій Медведєв. Він урочисто передав дружині Євгена державний прапор, яким було вкрито труну з тілом Героя. Присутні на площі вшанували хвилиною мовчання пам’ять Євгена Протченка. Під звуки траурного маршу южноукраїнці провели воїна до місця поховання, стоячи на колінах…
Вічна слава та пам’ять Герою, що до останнього подиху наближав Перемогу!