Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулося продовження засідання 51-ї сесії Южноукраїнської міської ради VII скликання

04.10.2024
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

3 жовтня відбулося продовження засідання 51-ї сесії Южноукраїнської міської ради VII скликання за участі 24 депутатів та під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка.

За проханням депутата Андрія Заренка, головуючий надав слово Лідії Уманець, яка виступила від імені багатьох жителів міста. У своїй промові вона закликала депутатів затвердили результати анкетування щодо перейменування міста та звернутися до Верховної Ради України щодо врахування думки його жителів. За консультацією очільника юридичного відділу депутати повернулися до розгляду порядку денного, внесли в нього питання щодо перейменування міста на Південноукраїнськ та одразу 23-ма голосами підтримали його.

Своїм рішенням вони також надали згоду на включення потенційного об’єкту оренди нежитлової будівлі магазину «Світанок» (бульвар Мрій, 9) до Переліку другого типу – планується, що там займатимуться спортом вихованці секції греко-римської боротьби. Під час засідання були прийняті також наступні рішення:

«Про затвердження Порядку поводження з відумерлою спадщиною в Южноукраїнській МТГ в новій редакції»;

«Про внесення доповнення до Програми з розроблення містобудівної документації населених пунктів ЮМТГ на 2023-2028 роки»;

«Про продовження строку дії договору від 16.07.2024 № 2 щодо надання фінансової допомоги КП «ЖЕО» на поворотній основі на сплату заборгованості по податку на додану вартість»;

питання щодо приватизації, земельні питання тощо.

Після вичерпання порядку денного депутати заслухали звіт директора КНП ЮМБЛ Сергія Лупова та отримали від нього відповіді на всі свої питання. На виконання протокольного доручення начальник управління будівництва та ремонтів Олег Нестеренко доповів про стан ремонту покрівлі та пожежної сигналізації у будівлі Костянтинівської гімназії.

Під завершення сесії депутати проголосували за звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо забезпечення гідної заробітної плати педагогічним та науково-педагогічним працівникам.