Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформація про реабілітаційні послуги у територіальному центрі

02.10.2024
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю надає дітям з інвалідністю та дітям групи ризику щодо отримання інвалідності комплекс реабілітаційних послуг: соціальну послугу денного догляду, заходи з психолого-педагогічної, соціальної, соціально – культурної, фізичної реабілітації та медичний супровід. Дані послуги надаються у формі індивідуальних та малогрупових занять та роботи групи денного догляду дітей з інвалідністю. 

Психолого-педагогічна реабілітація передбачає роботу дітей з вчителем-реабілітологом, з вчителем-логопедом та практичним психологом за індивідуальною формою та в  малих групах.

Соціальна реабілітація передбачає роботу щодо забезпечення соціальної адаптації дитини у суспільстві, досягнення нею певної соціальної незалежності.

Фізична реабілітація передбачає проведення комплексу лікувальної фізкультури та оздоровчого масажу.

Медичний супровід дітей проводиться двома курсами на рік на базі оздоровчо-реабілітаційного комплексу «Іскра» Відокремленого підрозділу «Південноукраїнська атомна електростанція».

Працює група денного догляду дітей з інвалідністю, в якій діти перебувають 9 годин на добу. Тут вони відпрацьовують основні соціальні навички, отримують триразове харчування, денний відпочинок, організоване дозвілля. За індивідуальним графіком з дітьми групи денного догляду також працюють вчитель – логопед, практичний психолог та фахівець із фізичної реабілітації.

Довідка за т.:  (05136) 5-77-90; 0994276518.

З початку 2024 року реабілітаційними послугами охоплено 71 дитину: 69 дітей проживають в м. Южноукраїнську (з них 9 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб), а також 1  дитини – з смт. Костянтинівка та 1  дитина з с. Іванівка.

У відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг надається послуга оздоровчого масажу на дому у реабілітанта.

Послуга лікувального масажу вдома надається наступним категоріям:

  • дітям раннього віку (від народження до трьох років), які мають затримки стато -  моторного розвитку з метою попередження інвалідності;
  • дітям з інвалідністю та дітям групи ризику щодо отримання інвалідності, які потребують даної послуги тимчасово через складні життєві обставини у родині;
  • молоді особи з інвалідністю (віком від 18 до 35 років), які мають значні ураження опорно – рухового апарату та самостійно не пересуваються.

Довідка за т.: 5-90-37; 0688979419.

З початку року відповідні послуги з масажу отримали 4 особи, 40 послуг.

У відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг  надаються оздоровчо-реабілітаційні послуги, а саме.

- ручний масаж,

- послуги масажним кріслом;

- вживання кисневих коктейлів;

- фізіопроцедури (магнітотерапія, ультразвукова терапія, електрофорез, ампліпульс, використання килимка «Нуга-бест», лікувальна лампа «Біоптрон», УФО, кварц, дарсонвалізація, інгаляція, використання наколінників);

- аромотерапія;

- лікувальна фізкультура.

Психологом КЗ «ТЦСО» проводяться групові заняття з відпочивальниками відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг, які проходять курс реабілітації.

Категорія населення - член сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, ветеран війни, військовослужбовець з пораненнями чи травмами, отриманими під час бойових дій, або з інвалідністю (статус набутий починаючи з 2014 року) - мають право отримати один курс разових послуг у відділенні КЗ «ТЦСО» безоплатно, у тому числі з можливістю перебування, крім дітей до 18 років.

У разі потреби отримати відповідні послуги вищезазначеною категорією населення вдруге в поточному році можливо лише за наявності вільних місць та за оплату.

Довідка за т.: 5-90-37; 0688979419.

З початку року відділення відвідало 257 осіб - надано 7171 послугу.

Всього 5 військовослужбовців отримали 128 послуг у відділенні з початку року.