Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Засідання 51-ї сесії Южноукраїнської міської ради VIIІ скликання

27.09.2024
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

26 вересня відбулося засідання 51-ї сесії Южноукраїнської міської ради VIIІ скликання за участі 19 депутатів та під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка.

На початку сесії відбулося урочисте вручення посмертних нагород рідним чотирьох Героїв громади. Указом Президента України орденами «За мужність» ІІІ ступеня нагороджені Володимир Павленко, Володимир Янко та Сергій Рудьєв. Наказом Головнокомандувача ЗСУ Золотим Хрестом нагороджений Вячеслав Мельник.

Після затвердження порядку денного із 41 питанням, міський голова надав слово депутату обласної ради Людмилі Самчинській. Людмила Юріївна висловила занепокоєння закриттям Костянтинівської гімназії та іншими проблемами у селищі.

Далі слово попросила депутат Олена Петрина. Вона повідомила, що надала для оприлюднення проєкт рішення про дострокове припинення повноважень секретаря міськради Дениса Кравченка, але проєкт не оприлюднений на офіційному сайті громади і не включений в порядок денний. Міський голова повідомив, що з цим проєктом працює юридичний відділ. На сесії було запропоновано проголосувати за протокольне доручення - зробити перерву у сесії та зобов’язати міського голову оприлюднити проєкт рішення. Підтримали протокольне доручення 7 депутатів з 20-ти. Після розгляду та підтримки проєкту рішення щодо внесення змін у бюджет громади на 2024 рік п’ять депутатів залишили сесійну залу. Через брак кворуму засідання 51-ї сесії перенесено на 3 жовтня.