Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Осіння обрізка дерев – яка буває та що треба робити

24.09.2024
Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Осінь – це час підготовки всього живого до зимового періоду. Але з першими морозами вже потрібно потурбуватися про дерева: виконати осінню обрізку та підготувати їх до зимових холодів. 

Дерева є необхідним джерелом кисню. Адже вони формують придатну для нашого життя атмосферу, екранують та накопичують автомобільні викиди, радіонукліди.

Знищення дерев – справа незаконна і тягне за собою відповідальність. Проте з цим можна і треба боротись!

Восени обрізають дерева вже після опадання листя, а впродовж року в міру виявлення (видаляють сухі пошкоджені, хворі гілки, порослеві пагони). Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади роз’яснює, що кожна обрізка та кронування дерев має робитись законно із дозвільними документами!

В котре наголошуємо, що треба звернутися за дозволом до управління житлово – комунального господарства Южноукраїнської міської ради за адресою: вулиця Європейська, 23 кабінет 93. В заяві потрібно вказати причину, чому ви хочете видалити дерево, або провести його кронування.

Після отримання заяви комісія, обстежить дерево, вислухає та складе відповідний Акт обстеження. У випадку, коли дійсно дерево не можна  врятувати, тоді надається відповідний дозвіл на видалення  дерева.

Тому, якщо ви бачите зрізувачів дерев, маєте повне право одразу просити зупинити роботи.

Негайте ні хвилини – запитуйте документи та якщо їх немає телефонуйте 102!

Також можете телефонувати в Інспекцію з благоустрою Южноукраїнської міської

територіальної громади (05136) 5-59-98.