Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Академічному ліцею - бути!

20.09.2024
Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

18.09.2024 у Южноукраїнському ліцеї №2 відбулась нарада під головуванням міського голови, на яку були запрошені: профільний заступник міського голови, голови депутатських комісій, політичних фракцій і груп, інші депутати, начальник фінансового управління, начальник управління будівництва та ремонтів, спеціалісти управління освіти імені Бориса Грінченка, адміністрація ліцею №2. Основне питання, яке обговорювалось на зустрічі – виконання організаційних заходів щодо функціонування Южноукраїнського ліцею №2 з 01.09.2027 року як академічного ліцею.

Валерій ОНУФРІЄНКО, виступаючи перед присутніми сказав, що до 2027 року залишилось не так багато часу, а роботи потрібно зробити чимало. Присутніх цікавили питання функціонування освіти Южноукраїнській міській територіальній громаді в рамках реформування. Юрій Сінчук  розповів про перспективи  розвитку освіти  в  громаді, про те, що з 01.09.2027 буде працювати тільки один академічний ліцей для учнів 10-12 класів, а для цього потрібно підготувати не тільки приміщення, а й посилити матеріально-технічну базу, здійснити придбання устаткування для спеціалізованих кабінетів з метою здійснення профільного навчання. 

До присутніх була доведена інформація про виконання перспективного плану трансформації та формування ефективної мережі закладів загальної середньої освіти Южноукраїнської міської територіальної громади на період 2023-2027 років, затвердженою міською радою 11.05.2023 року.

Директором ліцею№2 Тетяною СУПРЯГОЮ до присутніх був доведений конкретний перелік ремонтних робіт, які потрібно виконати в закладі та устаткування, яке необхідно придбати для спеціалізованих кабінетів.

Присутні депутати підтвердили думку про те, що в Южноукраїнській міській територіальній громаді потрібен академічний ліцей, щоб діти мали змогу отримувати якісну повну загальну середню освіту вдома, а не в інших населених пунктах, а у депутатів обласної ради, при прийнятті рішення про затвердження мережі академічних ліцеїв в області, не було жодних сумнівів, що Южноукраїнський академічний ліцей відповідає усім вимогам сучасного закладу освіти орієнтованого на надання якісних конкурентних освітніх послуг.

У підсумку керівництво міста, депутати надали доручення управлінню освіти імені Бориса Грінченка, адміністрації ліцею щодо визначення пріоритетів у роботах і придбаннях; направити перелік робіт на управління будівництва та ремонтів для включення потреби у необхідному фінансовому ресурсі в проєкти бюджетів на 2025 та 2026 роки за напрямками діяльності.