Звертаємо Вашу увагу, що на сьогоднішній день на території міста Южноукраїнськ встановлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.
Просимо Вас провести позапланові інструктажі з охорони праці на ваших підприємствах та звернути увагу на дотримання інструкцій з охорони праці під час роботи на підприємстві в умовах карантину.
Працівників необхідно забезпечити спецодягом та іншими засобами індивідуального захисту (ЗІЗ) відповідно до чинних норм.
У санвузлах завжди мають бути в наявності мило, одноразові рушники, дезінфекційні засоби для рук із вмістом спирту не менше ніж 60%. Антисептики та одноразові серветки для протирання робочих поверхонь мають бути також розміщені на Підприємстві на видних місцях.
Смітники необхідно влаштувати так, щоб до них не потрібно було торкатися руками (наприклад смітники з педаллю). Для утилізації одноразових масок/фільтрів для масок, рукавичок слід передбачити окремі спеціальні урни.
Працівник зобов’язаний:
- у разі користування особистим транспортом дезінфікувати поверхню салону;
- не допускати до робочої зони сторонніх осіб;
- працювати на устаткованні, виданому йому та закріпленому за ним, і не передавати його іншим особам;
- працювати у спецодязі із застосуванням захисних засобів;
- утримувати своє робоче місце в чистоті, а інструмент та обладнання — у справному стані у спеціально відведеному для цього місці;
- дотримуватися правил особистої гігієни, правил внутрішнього трудового розпорядку та трудової дисципліни;
- уникати контакту з особами, які мають симптоми гострих респіраторних захворювань (ГРЗ).
Не допускають до роботи працівників:
- у стані алкогольного, наркотичного або медикаментозного сп’яніння, у хворобливому або стомленому стані;
- які мають температуру тіла понад 37 ºС;
- які мають ознаки ГРЗ: кашель, задишка, лихоманка.
Окрім цього, працівник повинен дотримуватися також інструкцій із безпечної експлуатації обладнання підприємства-виробника, інструкцій з охорони праці для своєї професії та видів робіт, що входять до його обов’язків.
Вимоги безпеки перед початком роботи:
- перед початком робочого дня пройти температурний скринінг;
- надягти спецодяг, інші ЗІЗ, переконатися в їхній справності;
- продезінфікувати робочі поверхні та поверхні, яких часто торкаються, — дверні ручки, вимикачі, поручні, столи, телефони, клавіатури, обладнання тощо;
- провітрити приміщення;
- ретельно помити руки з милом протягом не менше ніж 20 с та висушити їх рушником;
- працівники, які відбувають у відрядження, перед початком подорожі повинні перевірити себе на наявність симптомів ГРЗ. Якщо виявили їх — повідомити про це керівнику та залишитися вдома. За необхідності негайно звернутися за консультацією до сімейного лікаря.
Вимоги безпеки під час роботи
Дотримувати відстані між людьми, що перебувають на Підприємстві, — працівниками, відвідувачами, підрядниками та замовниками — не менше ніж 1,5 м.
Не курити та не вживати їжу на робочому місці. Курити можна лише у спеціально відведених місцях для куріння, затверджених наказом по Підприємству. Вживати їжу можна лише під час установлених перерв у спеціально відведених для цього місцях.
Регулярно дезінфікувати робочі поверхні та поверхні, яких часто торкаються.
Провітрювати приміщення щогодини протягом не менше ніж 10 хв.
Не торкатися немитими руками очей, носа та рота, за потреби використовувати одноразові серветки.
Під час кашлю чи чхання прикривати рот і ніс серветкою. Викинути використану серветку в окремий смітник. Опісля вимити руки з милом протягом не менше ніж 20 с або обробити їх антисептиком.
Використані одноразові маски/фільтри для масок, рукавички необхідно викидати лише до окремих смітників (урн), спеціально передбачених для утилізації цих засобів.
Заборонено користуватися посудом, рушниками й іншими предметами індивідуального використання спільно з іншими людьми.
Повернувшись із роботи додому, продезінфікувати мобільні засоби зв’язку та вимити руки з милом протягом не менше ніж 20 с. Ретельно висушити руки.
Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх працівників!