За інформацією Державної санітарно-епідеміологічної служби України до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів, а саме: Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», «Про питну воду та питне водопостачання», «Про захист прав споживачів», «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» внесено зміни, відповідно до яких з 21 вересня 2015 року припинено прийом звернень від суб’єктів господарювання щодо отримання документів дозвільного характеру, що надаються головним управлінням Держсанепідслужби у Миколаївській області, а саме:
1. Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи щодо ввезення, реалізації та використання сировини, продукції (вироби, обладнання, технологічні лінії тощо) іноземного виробництва за умови відсутності даних щодо їх безпечності для здоров’я населення щодо харчової сировини та продукції;
2. Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи щодо продукції, напівфабрикатів, речовин, матеріалів та небезпечних факторів, використання, передача або збут яких може завдати шкоди здоров’я людей на харчову сировину, продукцію, напівфабрикати;
3. Експлуатаційний дозвіл операторам потужностей (об’єктів), що здійснюють в Україні діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів, підконтрольних санітарній службі.