З 1 січня 2015 року набирає чинності вимога ст. 33 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», відповідно до якої передбачається введення нових правил забою сільськогосподарсих тварин. Відтак забороняється здійснювати забій парнокопитних та інших копитних, а також забій свійської птиці та кролів в обсягах, що перевищує 5 голів на день, не на бійні, що має експлуатаційний дозвіл і зареєстрований ветеринарною службою.
Крім того, відповідно до ст. 35 вищевказаного закону з 1 січня 2015 року забороняється реалізація та обіг необробленого молока та сиру домашнього виробництва, а також туш парнокопитних та інших копитних подвірного забою на агропромислових ринках.
Також слід відмітити, що цілі туші свійської птиці, кроликів та малих диких тварин, риба, мед, яйця і рослинні продукти можуть продаватись на агропромислових ринках за умови їх перевірки на придатність для споживання людиною перед їх продажем. Власник таких туш зобов'язаний надати їх для дослідження у державну лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи на агропромисловому ринку. Ця лабораторія проводить дослідження зазначених харчових продуктів щодо їх придатності для споживання людиною згідно з відповідними зводами правил.
Власники рослинних продуктів, призначених для продажу на ринках міста, зобов'язані надати ці продукти для дослідження в державну лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи на відповідному агропромисловому ринку, для дослідження на придатність для споживання людиною. Усі перевірені продукти рослинного походження повинні підтверджуватись відповідним сертифікатом лабораторії.