Res --> 1 Офіційний сайт міста Південноукраїнська | Усе врахувати, запобігти негативні наслідки, потурбуватися про безпечність!
AA

Усе врахувати, запобігти негативні наслідки, потурбуватися про безпечність!

УСЕ ВРАХУВАТИ, ЗАПОБІГТИ НЕГАТИВНІ НАСЛІДКИ, ПОТУРБУВАТИСЯ ПРО БЕЗПЕЧНІСТЬ!!!!!!!

В Миколаївський області протягом декількох років зберігається напружена ситуація з захворюваннями на кишкові інфекції, харчові отруєння. Так з 2016 по травень 2019 року зареєстровано 8 спалахів на кишкові інфекції. П’ять спалахів пов’язані з відвідуванням закладів громадського харчування. Не додержання суб’єктами господарювання технологій приготування страв, відсутність медичних оглядів робітників кафе, виготовлення страв з сумнівних продуктів привело на лікарняне ліжко 54 людини.

Що треба врахувати, щоб потім не захворіли діти, не були витрачені гроші на ліки, щоб випускний запам’ятався тільки радісними подіями???

  1. При вибору кафе чи ресторану поцікавтесь у керівництва закладу про наявність дозвільних документів. До закладу, який працює за правилами простіше пред’явити претензії в разі непорозумінь та ускладнень.
  2. Поцікавтесь наявністю умов, необхідного складу приміщень, технологічного та холодильного обладнання суб’єкта господарювання, у відповідності до заявлених меню.
  3. Не допускайте в меню страв домашнього приготування.
  4. Будьте впевнені у якості продуктів. Запитайте про наявність документів, що підтверджують якість та безпечність харчових продуктів.
  5. Не замовляйте в меню страви, які потенційно небезпечні ( особливо у теплу погоду) – салати з майонезом, паштети, страви з рубленого м’яса та риби, студні, фаршировані птиця та риба, торти та тістечка з кремом.
  6. Не замовляйте велику кількість страв! Пам’ятайте!!!! Згідно санітарним нормам, середній термін зберігання бенкетних страв – 2 (дві) години. Ідеальний формат бенкету: приготували, подали, з’їли.

ПРОСТІ ПРАВИЛА ЗБЕРЕЖУТЬ ЗДОРОВ’Я ВАШОЇ РОДИНИ !!!

 

 

Читайте також

Електронні сигарети — модна альтернатива чи нова загроза? Законодавчі аспекти та відповідальність суб’єктів господарювання

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївської області

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує, що у зв’язку з пошир...

Профілактика отруєнь дикорослими отруйними рослинами в закладах освіти

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Одним із важливих аспектів безпеки дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти є запоб...

Небезпека нітратів у ранніх овочах і фруктах

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

З початком весняно-літнього сезону на споживчому ринку з’являється велика кількість ранніх ово...

Проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...

​Уникаємо небезпеки: профілактика ботулізму

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Ботулізм — це серйозне інфекційне захворювання, якого можна уникнути, дотримуючись простих, ал...

Перевірки з контролю цін на ліки відновлено, очікуємо зниження цін на ліки

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Відновлення перевірок у сфері ціноутворення на лікарські засоби надає Держпродспоживслужбі нові важе...