
Щодо посилення заходів профілактики з недопущення виникнення африканської чуми свиней
З метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в Миколаївській області та недопущення занесен...
Res -->
З метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань, харчових отруєнь та дотримання діючого законодавства в сфері безпечності харчових продуктів, Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує.
Оператори ринку, що займаються виробництвом та/або обігом харчових продуктів повинні:
- бути обов’язково зареєстровані у державному реєстрі операторів ринку харчових продуктів;
- впровадити на потужностях постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP);
- не порушувати вимоги щодо забезпечення простежуваності та/або ведення записів (документації), передбачених законодавством про харчові продукти. На всі продукти харчування повинні бути товарно – транспортні накладні (ТТН);
- дотримуватись встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та/або обігу харчових продуктів; до обладнання та інвентарю, з якими контактують харчові продукти, проводити їх чищення та дезінфекцію; до постачання води; до пакування та маркування харчових продуктів; під час поводження з харчовими відходами;
- контролювати дотримання вимог до гігієни персоналу;
- здійснювати реалізацію харчових продуктів з дотриманням температурних режимів та термінів зберігання;
- вести результативну боротьбу зі шкідниками та гризунами.
Відповідальність за порушення вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів передбачення статтями 65 та 66 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», зокрема:
- порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та/або обігу харчових продуктів, якщо це створює загрозу для життя та/або здоров’я людини тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі десяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі шести мінімальних заробітних плат;
- невиконання визначеного обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур НАССР тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат;
- порушення вимог щодо забезпечення простежуваності та/або ведення записів (документації), передбачених законодавством про харчові продукти, тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі восьми мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат, тощо.
З метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в Миколаївській області та недопущення занесен...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...
Вознесенським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області ін...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...
Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що на виконання Пла...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...
За інформацією DG SANTE, що надійшла до Держпродспоживслужби, організації виробників Європейського С...
Вознесенським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області...
Епізоотична ситуація у світі щодо грипу птиці напружена, зокрема в минулому році в країнах Європи за...