Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Як вивозити будівельні відходи

12.09.2024
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради
  • Комунальні підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання» та «Служба комунального господарства» закликають мешканців громади не перетворювати сміттєві майданчики у звалище будівельних відходів.

Для зменшення потрапляння негабаритних та будівельних відходів у сміттєві контейнери, «Житлово-експлуатаційне об’єднання» та «Служба комунального господарства» просять відвозити їх на полігон твердого побутового сміття громади, який розташований в промисловій зоні Південноукраїнської АЕС (карту маршруту додаємо), де працівники звалища все зважать і за невелику оплату утилізують такі відходи.

Ні в якому разі не можна залишати будівельні відходи в непризначених для цього місцях – на пустирях,у лісополосах та полях. Це призводить до виникнення несанкціонованих сміттєзвалищ, які забруднюють ґрунти, підземні та поверхневі води, а також житла диких тварин.

Викидати в сміттєві баки будівельне сміття категорично заборонено, адже такі відходи деформують їх, в той час як баки розраховані лише на вагу звичайного побутового сміття, а також будівельне сміття пошкоджує дороговартісні частини спецавтомобілів, наприклад, пресувальну плиту.

  • Якщо у вас з’явилася необхідність вивезти будівельне сміття транспортом комунальних підприємств, це є платною послугою. В такому випадку вам необхідно підійти в обране підприємство та написати відповідну заяву.

Деталі виможете дізнатися за телефонами:

КП «Служба комунального господарства»: (05136) 5-78-49.

КП «Житлово-експлуатаційне об’єднання»: (05136) 5-92-29.

Інше крупногабаритне побутове сміття (побутова техніка, частини меблів, килими тощо) необхідно залишати на майданчику біля контейнерів. Комунальні підприємства збирають їх за графіком та вивозять на полігон.

Транспорт КП «Житлово-експлуатаційне об’єднання» вивозить габаритні побутові відходи за таким графіком:

  • м. Южноукраїнськ – по понеділках та п’ятницях;
  • с. Костянтинівка – 1 раз на місяць у останній четвер;
  • с. Панкратове, с. Іванівка - 1 раз на місяць у перший четвер.

В с. Бузькому тимчасово вивезення крупногабаритного сміття не проводиться.

Транспорт КП «Служба комунального господарства» вивозить габаритне побутове сміття за наступним розкладом:

  • м. Южноукраїнськ – по понеділках та п’ятницях;
  • с. Костянтинівка – за необхідності.