Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Адміністративні та кримінальні правопорушення, вчинені на території Южноукраїнської МТГ з 22 по 28 липня 2024 року

01.08.2024
Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції

22 липня о 03:43 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що заявницю б'є чоловік, більше інформації, окрім адреси, не надала та поклала слухавку. Поліції жінка пояснила, що її чоловік вчинив щодо неї домашнє насильство психологічного та фізичного характеру: висловлювався на її адресу нецензурною лайкою, вчинив бійку. Щодо громадянина було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 ч.1 КУпАП та винесено терміновий заборонний припис терміном на чотири доби в будь який спосіб контактувати з постраждалою особою.


24 липня о 00:25 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 46 по вулиці Європейській колишня дружина не пускає додому заявника, дома двоє дітей. Наряд поліції встановив, що дійсно громадянка зачинила внутрішній замок квартири та не пускали чоловіка додому. Щодо неї було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 ч.1 КУпАП за фактом економічного насильства та винесено терміновий заборонний припис. При цьому громадянка звернулась з письмовим поясненням та заявою про те, що її чоловік напередодні з 12:00 до 22:00 в СМС висловлювався в її бік нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою та висміював. Щодо громадянина було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 ч.1 КУпАП та винесено терміновий заборонний припис. З учасниками події було проведено профілактичну бесіду щодо недопущення ними в подальшому подібних ситуацій.


28 липня о 02:30 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що в селищі Костянтинівка співмешканець в стані алкогольного сп'яніння кидається на заявницю, поводить себе неадекватно. Заявниця очікує наряд на вулиці. Поліції вона пояснила, що співмешканець вчинив щодо неї домашнє насильство психологічного та фізичного характеру, а саме ображав брутальною лайкою та хапав за руки. Щодо громадянина було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 ч. 2 КУпАП та винесено терміновий заборонний припис терміном на п’ять діб про заборону спілкування з постраждалою особою.


28 липня о 06:54 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що у будинку № 9 по вулиці Миру громадянин в неадекватному стані вибиває двері та погрожує побити. Прибувши за вказаною адресою, поліція виявила заявницю та порушника, який продовжував ображати заявницю брутальною лайкою та принижувати її гідність. Щодо громадянина було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173 КУпАП.


28 липня о 11:43 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що біля будинку № 18 по пр. Незалежності (зупинка «Альянс») виявили загублену дитину приблизно трьох років. Виїздом поліції на місце події було встановлено заявницю, яка повідомила, що знайшла на вулиці хлопчика, що бігає сам по вулиці. Заявниця взяла його до себе на своє місце роботи в магазині, а коли зрозуміла, що дитину ніхто не шукає, викликала поліцію. В ході відпрацювання даного повідомлення було обстежено прилеглу територію магазину, проведено спілкування з мешканцями прилеглих будинків та магазинів заради встановлення місця проживання дитини та його батьків, здійснено публікації в місцевих соціальних мережах. В результаті була встановлена особистість батька дитини, також був знайдений батько дитини, який перебував на роботі в одному з магазинів поруч. Батько пояснив, що залишив свого сина на знайомого, але той не простежив за дитиною, в результаті хлопчик самостійно вийшов на вулицю. Дитину передано батьку, з яким проведено профілактичну бесіду щодо поводження з малолітніми дітьми. Щодо нього також був складений протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 184 КУпАП.


28 липня о 21:09 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що в селищі Костянтинівка по вулиці Набережній дуже гучно їздять мопеди та мотоциклісти, чим заважають відпочивати. При відпрацюванні повідомлення було виявлено мопед Хонда Такт під керуванням громадянина, який  порушував ПДР, а саме при перестроюванні не увімкнув покажчик повороту,  у нього був відсутній поліс обов’язково страхування, при спілкуванні з ним було виявлено ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду на наявність алкоголю позитивний – 2,01 проміле. Щодо водія мопеду було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.130 ч.1 КУпАП та постанови за ст.122 ч. 2, ст. 126 ч.1 та ст. 126 ч.2 КУпАП, з ним проведено профілактичну бесіду щодо недопущення в подальшому порушень правил дорожнього руху.