Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

49 сесія Южноукраїнської міської ради

29.07.2024
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

25 липня відбулася 49-а сесія Южноукраїнської міської ради восьмого скликання під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка.

Сесія розпочалася з сумних урочистостей: відповідно до Указу Президента України южноукраїнський Герой Андрій Бесараб, що загинув 19 вересня 2023 року, нагороджений посмертно орденом третього ступеня за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку. Нагороду отримав батько Андрія.

Міський голова надав можливість декільком жителям громади виступити перед депутатами. Про свої проблеми говорили жителі будинку № 6 по вул. Європейській (про затримку з передачею будинку у власність ОСББ) та жителі будинків № 8 та 10 по вул. Володимирській (щодо ремонту покрівлі).

За результатами виступів депутата обласної ради Людмили Самчинської та голови Южноукраїнського суду Олександра Савіна керівники управлінь та комунальних підприємств доповіли присутнім про роботи, що ведуться в громаді (ремонт доріг, тротуарів, ТРП тощо).
Порядок денний після коригування налічував 34 питання. Депутати погодили внесення змін до бюджету громади на 2024 рік, виділення коштів з Фонду міської ради на виконання депутатських повноважень та повноважень старости, погодили низку проєктів рішень з питань приватизації та з питань врегулювання земельних відносин.

Після вичерпання порядку денного депутати надали декілька протокольних доручень, одне з яких стосувалось долі КП Грааль: народні обранці запропонували розглянути можливість ліквідації цього підприємства шляхом приєднання його до КП ТВКГ.