Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В останню путь провели Героя Олександра Хомича

08.07.2024
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Поліцейські сирени, що пролунали зранку, розтривожили місто – то правоохоронці прощалися зі своїм колегою, 30-річним Олександром Хомичем, що загинув під час захисту незалежності України. Труну з його тілом провезли крізь живий коридор від колишнього посту ДАІ до будівлі відділення поліції № 3 під траурний марш у виконанні духового оркестру національної поліції України у Миколаївській області.

Міський голова Валерій Онуфрієнко висловив співчуття рідним, близьким та колегам Героя. Не приховуючи сліз, поліцейські на колінах прощалися з Олександром. З ним пліч о пліч вони несли службу всього декілька років, та за цей час він проявив себе як порядний, справедливий, мужній поліцейський, тож в колективі його поважали та цінували. На прощання з Олександром приїхали побратими, вшановуючи світлу пам’ять товариша по окопам та зброї. В останню путь його провели також представники місцевого самоврядування, працівники комунальних підприємств, жителі громади.

Воїн народився та виріс у селі Білорічиця Чернігівської області. Після навчання в школі працював озеленювачем у київському комунальному підприємстві, з перервою на службу в армії. З 2014 року числився у столичній міліції, а потім поліції, а насправді ніс службу у найгарячіших точках АТО/ООС разом із іншими поліцейськими, що пішли добровільно на фронт. З січня 2021 року перевівся до відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції, бо тут, у Семенівці сусіднього району він поселився разом із дружиною. Через декілька місяців після початку повномасштабного вторгнення за покликом душі Олександр Хомич знову став на захист країні, тепер у складі об’єднаної штурмової бригади національної поліції України «Лють». У День Національної поліції України, 4 липня на Донецькому напрямку Герой загинув… У нього залишилися дружина, 4-річна донечка та 2-місячний синочок, якого Олександр бачив лише одного разу, коли забирав з пологового будинку… 
Герой Олександр Хомич з почестями похований на кладовищі села Семенівка.

Вічна та світла пам’ять порядному поліцейському та мужньому воїну, що поклав своє життя заради свободи України.