Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Громада знову у жалобі: южноукраїнці попрощалися з Владиславом Закревським

10.06.2024
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Громада знову у жалобі: на площі Палацу Культури «Енергетик» южноукраїнці попрощалися з солдатом, навідником 1-го відділення кулеметного взводу 3-го механізованого батальйону Владиславом Дмитровичем Закревським, життя якого обірвалося у неповні 25 років.

Владислав народився та виріс в Южноукраїнську. З п’яти років його виховували тато та бабуся. Після дев’яти класів першої школи вступив до місцевого професійного коледжу. Працював у мережі «Сільпо» з перервою на службу в армії. 23 квітня 2022 року був призваний на військову службу, а 21 червня 2023 року, за п’ять днів до свого дня народження, Владислав Закревський загинув, виконуючи бойове завдання. Його батько помер через хвилювання за долю сина, а бабуся майже рік сподівалася, що її онук живий, можливо, десь у полоні. Та ДНК-аналіз безжалісно зруйнував сподівання: третього червня 2024 року було ідентифіковане тіло загиблого Владислава Закревського…

Щирі співчуття рідним та близьким мужнього воїна висловили секретар міської ради Денис Кравченко та начальник першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Вадим Нечай. Хвилиною мовчання присутні на площі вшанували пам’ять загиблого. Віддаючи військові почесті, Вадим Нечай вручив бабусі воїна, Надії Олексіївні, прапор, яким було вкрито домовину з тілом онука.

Южноукраїнці на колінах провели воїна в останню путь.

Солдат Владислав Закревський похований на кладовищі м. Первомайськ поруч із своїм батьком.

Герої не вмирають, вони залишаються в наших серцях…