Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Шановні керівники комунальних підприємств, голови ОСББ та управителі!

17.05.2024
Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Повідомляємо Вам, що в період дії графіків погодинних відключень (ГПВ) черг споживачів ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс» є непоодинокі випадки самовільного перемикання споживачами (багатоквартирні будинки, ОСББ, малі підприємства тощо) на резервні лінії (фідери) електропостачання об’єкта.

Попереджає, що згідно пункту 4 розділу IV наказу Міністерства енергетики України від 11.11.2022 р. №384 (враховуючи зміни, внесені наказом Міністерства енергетики України від 09.12.2022р. №412):

«Самовільне перемикання споживачем навантаження, внесеного до ГПВ, на інші джерела живлення ОСП (оператор системи передачі) та ОСР (оператор системи розподілу), дає підприємству право після додаткового попередження споживача про порушення встановленого режиму зниження електроспоживання та невжиття ним заходів щодо зниження навантаження протягом 10 хвилин відключити приєднання споживача від джерел електропостачання. Відповідальним за можливі негативні наслідки такого відключення є споживач.»

Крім, того при перевищенні добових лімітів електроспоживання громаді загрожує повне (аварійне) відключення електропостачання до усунення порушень та стабілізації енергосистеми держави.