Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відкрито комунальну аптеку

14.05.2024
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Некомерційна комунальна аптека сьогодні була відкрита у Южноукраїнській лікарні первинної ланки. Міський голова Валерій Онуфрієнко та секретар міської ради Денис Кравченко привітали керівництво та колектив НКП «ЮМЦПМСД» з цією подією. На відкритті був також присутній настоятель Храму Всіх святих Українського народу УГКЦ отець Ігор Ворона, який освятив приміщення.

Комунальна аптека працюватиме за програмою Уряду України «Доступні ліки». Наразі укладені договори з НСЗУ щодо реімбурсації ліків. Вже придбана частина медикаментів, ведуться тендерні закупівлі для розширення асортименту. Гроші на ліки – один мільйон гривень – виділені з  бюджету громади на поворотній основі. Проєкт реконструкції приміщення під аптеку був здійснений на благодійній основі ПрАТ «Юженергобуд». Реконструкція та придбання меблів здійснені за бюджетні кошти. 

За словами директора НКП «ЮМЦПМСД» Дмитра Мирошника, перевага цієї комунальної аптеки,  перш за все, у розташуванні. Відвідувачам первинки буде зручно придбавати медикаменти одразу після прийому у лікаря. Асортимент аптеки формуватиметься відповідно до заявок медиків. Дмитро Миколайович також розповів, що у майбутньому планується відкриття аптечних кіосків у селах громади, в першу чергу у Костянтинівці.