Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!

18.12.2023
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З 01 грудня 2023 розпочалася інформаційна кампанія «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!», спрямовану на вирішення проблеми незадекларованої праці в умовах воєнного стану.   

В рамках інформаційної кампанії 15.12.2023 управлінням соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради організована робота комісії з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення у Южноукраїнській міській територіальній громаді, відбулося відвідування суб’єктів господарської діяльності у галузі торгівлі.

Відвідано 9 суб’єктів господарської діяльності, із них: 3 фізичних особи-підприємця - працюють самостійно без найманих працівників, у 5-ти фізичних осіб -підприємців – 10 найманих  працівників, які оформлені належним чином, у 2-х підприємців – 3 неоформлених працівника.

Робота проведена спільно з головним державним інспектором відділу з питань праці управління інспекційної діяльності у Миколаївській області Певденного міжрегіонального управління Держпраці - Валентиною Драчук.

Ця кампанія спрямована на роботодавців, які здійснюють господарську діяльність, проте уникають офіційного укладення трудових договорів з найманими працівниками.

Закликаємо роботодавців дотримуватися законодавства про працю і укладати трудові договори з найманими працівниками. Такий підхід сприятиме створенню справедливих і безпечних умов праці для всіх та укріпленню економіки нашої країни.

Рейди-обстеження комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення з метою недопущення використання найманої праці без укладання трудових договорів належним до законодавства чином на території Южноукраїнської міської територіальної громади будуть здійснюватися на постійній основі.