Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інспекція з благоустрою попереджає

20.03.2023
Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Навесні деякі мешканці на свій лад налагоджують благоустрій на своїх ділянках, спалюючи померлу траву, опале листя, гілки, тощо. Громадяни, котрі заявляють, що випалювання торішньої трави потрібне,  помиляються самі і вводять в оману інших. Кожен  акт підпалу  - це є злочин проти тендітного світу природи. Головна небезпека полягає в провокації  лісових пожеж та руйнуванні біоценозу екосистеми.  

Шкода від спалювання листя і сухої трави – різностороння і має негативні наслідки як для  здоров’я  людини, так  і  для   природи. Тому,  Правилами  благоустрою забезпечення чистоти і порядку на території Южноукраїнської міської територіальної громади, затверджених   рішенням Южноукраїнської міської ради № 1094 від 28.07.2022 року,  передбачена адміністративна відповідальність. Порушнику, може загрожувати штраф від 340 до 1360 гривень, а якщо це роблять  підприємці,  то від 850 до 1700 гривень. Також зосереджуємо  Вашу увагу, що за данні правопорушення передбачені санкції Кримінального кодексу України, а саме: стаття 245 «Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу», стаття 270 «Порушення встановлених законодавства вимог пожежної або техногенної безпеки»,  Також  наголошуємо, що в умовах військового стану може бути застосована   стаття 113 КК України « Диверсія».

Згідно чинного законодавства та Правил благоустрою,  відповідальність  за забезпечення пожежної безпеки покладається на власників та орендарів земельних ділянок.

Просимо Вашого розуміння та дієвого сприяння в недопущені виникнення пожеж на відкритих територіях, екосистемах та житловому секторі Южноукраїнської міської територіальної громади.