Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Проведено переговори з власником земельної ділянки, яка підлягає викупу для суспільних потреб під розміщення кладовища

08.04.2021
Управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин ЮМР

06.03.2021 під керівництвом заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Горностая С.В. відбулося засідання робочої групи для проведення переговорів щодо визначення розміру викупної ціни земельної ділянки для суспільних потреб під розміщення кладовища.

Участь у перемовинах також приймали: Олег Коноплянников – голова постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, представники управління земельних ресурсів, управління фінансів та економіки, юридичного відділу та інші.

На засідання був запрошений власник земельної ділянки (кадастровий номер 4820355700:03:000:0093), що підлягає викупу - Дарієнко О.В.

Під час засідання Дарієнку О.В. роз’яснено, що розмір викупної ціни складається з вартості земельної ділянки, яка визначена експертно грошовою оцінкою, та збитків, завданих власнику у зв’язку з достроковим розірванням договору оренди земельної ділянки, тобто упущеної вигоди.

З розрахунком викупної ціни, вартість земельної ділянки згідно експертно грошової оцінки склала 259 тисяч гривень, та збитків (упущеної вигоди) у розмірі 59,2 тисяч гривень, власник земельної ділянки Дарієнко О.В. ознайомився та повністю погодився, засвідчивши своїм підписом.

- Після затвердження викупної ціни на сесії Южноукраїнської міської ради, будуть проводитися процесуальні дії щодо укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки між Южноукраїнською міською радою та власником земельної ділянки, - зазначив Сергій Горностай.

Відповідна земельна ділянка примикає до міського кладовища, де вже закінчились місця для захоронення та складає 6 Га. Таким чином, міське кладовище розшириться за рахунок даної земельної ділянки.