Вимоги щодо роботи вказаних закладів відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України №54 від 18.09.2020 «Протиепідемічні заходи в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»:
– перед початком зміни проводиться температурний скринінг працівникам;
– усім відвідувачам проводиться температурний скринінг при вході до закладу;
– дозволяється одночасне перебування клієнтів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 5 кв. м., але за умов встановлення «зеленого» та «жовтого» рівні епідемічної небезпеки;
– на території на якій установлено «помаранчевий» рівень у закладі можуть перебувати не більше ніж 220 осіб та не більше 1 особи на 10 кв. м;
– проведення групових занять проводиться виключно за попереднім записом;
– на вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук;
– у зонах проведення занять розміщуються додаткові місця для обробки рук антисептиками, паперові рушники, контейнери для їх утилізації;
– заходи індивідуальної профілактики доцільно періодично транслювати на екранах/огололошувати в місцях проведення занять;
– на період карантину забороняється розміщення в доступі клієнтів рекламних брошур;
– на період карантину забороняється функціонування спа-зон та надання послуг масажу;
– на період карантину забороняється функціонування кулерів з водою. Продаж їжі та напоїв в індивідуальній упаковці дозволяється;
– функціонування басейнів дозволено для індивідуального відвідування;
– кількість клієнтів, що одночасно перебуває у закладі, повинна враховувати та не допускати потенційне скупчення в зонах роздягалень, санітарних та адміністративних зонах;
– тренажери для кардіо-занять, що передбачають тривалий цикл використанням одним клієнтом, повинні бути розміщені з інтервалом не менше 2,5 м один від одного;
– працівники повинні бути одягнені в медичну маску;
– після кожного зняття ЗІЗ та одягання працівник повинен ретельно помити руки з милом або обробити антисептиком;
– працівники закладу повинні мати п’ятиденний запас ЗІЗ;
– забезпечити постійну наявність рідкого мила, паперових рушників в санвузлах;
– інформування щодо встановлених обмежень при вході;
– вологе прибирання з використанням дезінфекційних засобів кожні 2 години;
– провітрювання приміщень не менше 15 хвилин перед відкриттям та кожні 2 години протягом дня;
– тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику;
– самоізолюватись у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.
У разі порушень суб’єктами господарювання санітарних та протиепідемічних заходів просимо інформувати Арбузинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, пров. Короткий, 13, смт Арбузинка, Миколаївська обл., електронна адреса: ugukr_dpss@dpssmk.gov.ua