Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Аналіз повідомної реєстрації колективних договорів

29.10.2018
Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (далі – Департамент) надає узагальнену інформацію щодо стану укладання та реєстрації колективних договорів на підприємствах, установах та організаціях міста, а також розподіл кількості діючих колективних договорів за терміном їх укладання в місті Южноукраїнськ станом на 01.10.2018.

Із 100 діючих підприємств м. Южноукраїнська, де використовується наймана праця на 97-ти підприємствах укладені колективні договори, ними охоплено                  11437 працюючих, що складає 99,6% від загальної кількості працюючих.

З початку 2018 року Департаментом зареєстровано 56 колективних договорів та змін і доповнень до них, з них: 20 – підприємств внесло доповнення до довгострокових колективних договорів, 21 – продовжили термін дії на 1 рік, 15 – уклали колективні договори у поточному році. Під час повідомної реєстрації колективних договорів та змін і доповнень до них надано 92 рекомендації, враховано 43 рекомендації шляхом внесення змін і доповнень.

Повідомна реєстрація колективних договорів здійснюється згідно постанови Кабінету Міністрів України від 13.02.2013 №115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих і регіональних угод, колективних договорів».

Також Департамент рекомендує під час ведення колективних переговорів включати наступні розділи:

  • положення щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, відповідно до норм статті 18 Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» та положень Конвенції МОП №100 «Про рівне винагородження чоловіків і жінок за працю рівної цінності»;
  • положень з питань охорони праці, соціального захисту та обов’язкового спеціального страхування на випадок інфікування ВІЛ - інфекцією з урахуванням потреб працівників у контексті ВІЛ - інфекції/СНІДу, відповідно до Загальнодержавної цільової програми протидії ВІЛ - інфекції/СНІДу на 2014 - 2018 роки, затвердженої Законом України від 20.10.2014 №1708-VII.