Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ПРО РОБОТУ ВП «ЮЖНО-УКРАЇНСЬКА АЕС» У ПЕРІОД З 11 ПО 21 КВІТНЯ 2016 РОКУ

26.04.2016
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

У період з 11 по 21 квітня відокремленим підрозділом «Южно-Українська АЕС» вироблено 349 мільйонів 050 тисяч кіловат-годин електроенергії, у т.ч. на:

  • АЕС – 341 мільйон 798 тисяч кіловат-годин;
  • Ташлицькій ГАЕС – 6 мільйонів 147 тисяч кіловат-годин;
  • Олександрівській ГЕС – 1 мільйон 105 тисяч кіловат-годин.

Для отримання такої кількості електроенергії на тепловій електростанції потрібно було б спалити 130 тисяч тонн донецького вугілля або 98 мільйонів 645 тисяч кубометрів природного газу.

Обладнання першого та другого енергоблоків АЕС працювало без зауважень в заданому режимі. 17 квітня другий енергоблок Южно-Української АЕС було підключено до енергосистеми України по закінченню поточного ремонту.

Третій енергоблок перебував у капітальному планово-попереджувальному ремонті.

Другий гідроагрегат Олександрівській ГЕС знаходився у роботі. Перший гідроагрегат перебував у резерві із-за низького розходу води у р. Південний Буг.

Перший та другий гідроагрегати Ташлицької ГАЕС працювали згідно графіка несення навантажень.

Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС за вказаний період знаходився на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної станції, та на 22 квітня складає 0,1 мкЗв/год. Викиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном-автовідповідачем №(05136)2-29-93 та на офіційному інтернет-сайті за адресою www.sunpp.mk.ua.