Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В СМСЧ № 2 моніторинговий візит

19.04.2016
ДЗ СМСЧ -2

12.04.2016 р. в СМСЧ № 2 підтверджено відповідність статусу «Клініка, дружня до молоді» та «Лікарня, доброзичлива до дитини». СМСЧ № 2 перша в Миколаївській області отримала це звання. Свою роботу під егідою МОЗ України і ЮНІСЕФ структурні підрозділи почали з січня 2007 р. згідно наказу начальника ДЗ СМСЧ № 2, в 2010 г. отримано сертифікат МОЗ України.

З метою проведення оцінки/переоцінки на відповідність статусу «Клініка, дружня до молоді» та «Лікарня, доброзичлива до дитини», в акушерсько-гінекологічному відділенні, жіночій консультації, дитячій поліклініці та дитячому відділенні ДЗ СМСЧ № 2 проводився плановий моніторинговий візит фахівців ЮНІСЕФ за участю: зовнішнього спеціаліста з оцінки та переоцінки закладів охорони здоров’я на відповідність статусу «Клініка, дружня до молоді» та «Лікарня, доброзичлива до дитини», завідувача методично-організаційним моніторинговим центром НДСЛ «ОХМАТДИТ» Романенко Л.В. та експертів з оцінки закладів охорони здоров’я відповідно до статусу «Клініка, дружня до молоді» та «Лікарня, доброзичлива до дитини» Количевої О.С. лікаря-методиста Регіонального методично-організаційного моніторингового центра, лікаря-педіатра Миколаївської обласної дитячої лікарні, Москалець І.В. завідувача Регіональним методично-організаційним моніторинговим центром, лікаря-неонатолога Миколаївської обласної дитячої лікарні.

Спеціалістами ЮНІСЕФ біло відмічено яскраве оформлення стендів і приміщень, проведений ремонт у відділеннях СМСЧ № 2, які працюють за принципами «Клініки дружньої до молоді» та «Клініки доброзичливого до дитини», достатню кількість інформації щодо принципів роботи дружнього та доброзичливого відношення до дітей, підлітків та молоді. В ДЗ СМСЧ № 2 окремо позитивно схвалено наявність мультидисциплінарної команди, високі показники грудного вигодовування дітей до 1-го та 2-х років життя.

Фахівцями ЮНІСЕФ запропоновано продовжити активну роботу в ДЗ СМСЧ № 2 з надання медичних та соціальних послуг за принципами «Клініки дружньої до молоді» та «Клініки доброзичливого до дитини».

Начальник ДЗ «СМСЧ № 2» подякувала заступникам, завідувачам структурними підрозділами за сумлінну працю та проведену роботу з підготовки до проведення оцінки/переоцінки на відповідність статусу, та наголосила що це є результатом постійної роботи, яка ведеться фахівцями медсанчастини.