Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Прокуратура направила до суду два обвинувальні акти за ухилення від призову за мобілізацією

05.03.2015
Прокуратура міста Южноукраїнська

Прокуратурою м. Южноукраїнська затверджено та направлено до суду два обвинувальні акти стосовно двох військовозобов’язаних осіб, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією).

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані особи, не бажаючи виконувати свій конституційний обов'язок та проходити військову службу, маючи намір ухилитися від призову за мобілізацією, будучи придатним за станом здоров'я для проходження військової служби та не маючи правових підстав для відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, відмовилися отримувати повістки про прибуття до військкомату та у встановлені дату і час не прибули на пункт збору.

Своїми умисними діями вказані особи вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ст. 336 КК України, тобто ухилення від призову за мобілізацією. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Крім того, прокуратурою міста здійснюється процесуальне керівництво в інших кримінальних провадженнях вказаної категорії, досудове розслідування у яких проводиться СВ Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області.