Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відкриття постійної експозиції «Цей одвічний біль Афганістану»

18.02.2013
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

13 лютого о 14.00 у виставковій залі музейного комплексу міста «Козацької слави та військової техніки» до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулося офіційне відкриття постійної експозиції «Цей одвічний біль Афганістану».

В експозиції представлено: елементи озброєння та військової техніки (стереодалекоміри ДС-1 та ДС – 0,9, развідтеодоліт РТ, ММГ РПК, ММГ АКМ-47 та ін.) світлини, нагороди, грамоти та особисті речі безпосередніх учасників бойових дій Афганської війни 1979-89 років, а саме: Кравченка О.В., Фодченка М.І., Рудика М.Д. та Цьовми В.Ф. Протягом заходу демонструвалися фотоматеріали про діяльність   міської Спілки ветеранів Афганістану.

В заході були присутні члени Южноукраїнської міської організації воїнів – інтернаціоналістів,  представники виконавчих органів міської ради, учні загальноосвітніх шкіл, представники місцевих ЗМІ та мешканці міста.

Заступник голови міської Спілки ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів) Микола Фодченко  та його бойові товариші  поділилися з присутніми спогадами про час перебування на військовій службі, відповіли на питання учнів та закликали юнаків та дівчат частіше бувати у культурно - освітніх закладах для покращення військово-патріотичного виховання. Проте, найголовнішим побажанням героїв Афганської війни було те, щоб юнакам ніколи не довелося  користуватися АКМ-ом  у бойових цілях, краще, нехай він  буде лише музейними експонатами...

Щиро запрошуємо усіх охочих побачити наживо нову постійну виставку «Цей одвічний біль Афганістану» та примножити історичні знання щодо Афганської війни 1979-89 рр.