Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Звернення активу Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України до депутатів  Южноукраїнської міської ради VII –го скликання
AA

Звернення активу Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України до депутатів  Южноукраїнської міської ради VII –го скликання

Шановні  депутати!

Ми, ветерани - активісти,які обрані до ради міської організації ветеранів від шести первинних організацій професійної спрямованості, п’яти територіальних ветеранських громад  міста та міської організації  волонтерів ,звертаємось до вас в зв’язку з надзвичайною ситуацією, яка наразі склалася у Южноукраїнській міській раді.

Як стало відомо, 42-га сесія міської ради,яка продовжила свою роботу 1 листопада, закінчилась спробою групи депутатів усунути з посади секретаря міської ради.  Складається враження, що паралельно з початком позитивного вирішення застарілих, але все ще  гострих соціально-економічних проблем, відносин ,які накопичувались у місті роками,почали діяти, а потім  пішли у наступ  деструктивні  сили,для яких перехідний період владних змін став сприятливим підґрунтям для спроби вирішити  далеко спрямовані плани : політичні, незавершені бізнесові, амбіційні.  Боротьба з негативними явищами   для  захисту інтересів жителів міста супроводжується  порушеннями не тільки   рішень,  які   ви,шановні депутати,  самі ж і приймали, але і законодавства України,, в тому числі Закону  про місцеве самоврядування, і навіть просто ігноруванням здорового глузду. 

А  вільне трактування статусу  депутата, його відповідальності перед виборцями привели до межі правового нігілізму,коли  притупляється думка,що за намагання  змістити в незаконний спосіб владу  у місті загрожує серйозною відповідальністю перед Законом.

Нас, ветеранів, у місті близько 11 тис.,тобто,майже  кожен четвертий житель міста. Вас,депутатів ,-34.Коли і яким  чином ви з нами,виборцями різних  прошарків населення  радились,звітували перед нами? Чи вам немає про що сказати? Розуміємо! Сім’я,робота… 

Тоді з якою метою ви прийшли до ради? Бо  щодо відповідності кількості ваших рішень до їх  якості доречно говорити уже зараз ,на третьому році вашої каденції,напередодні нових виборів,які ви намагаєтесь прискорити революційним ,а не еволюційним шляхом.

Це звернення стосується не  ваших особистих  уподобань, не вашої компетенції, а елементарного виконання  вами регламенту,принципового  відношення до неправомірних дій окремих депутатів,хоча б на інтуїтивному рівні відчуття, що вас намагаються використати з метою  «спіймати рибку у мутній воді».

Чому ви,депутати,для яких з метою забезпечення ефективної депутатської діяльності за підтримки секретаря міської ради було оновлено та прийнято регламент Южноукраїнської міської ради VІІ скликання, у якому узагальнені  етичні норми та правила поведінки депутатів, не проявляєте принциповість, коли  окремими депутатами  грубо порушуються  ці норми?

Ви на це не реагуєте на засіданнях комісій, комітетів ,сесіях, а часто буває, що і мовчки дивлячись прямі трансляцій по інтернету, уникаючи засідань,на яких обговорюються   гострі питання.

Чому  група депутатів  ігнорує обговорення спірних питань на засіданнях  постійних комітетів, які  проводяться відкрито і гласно, де можуть бути  присутні і брати участь в обговоренні представники громадських організацій й активні громадяни міста, а на сесіях  створюють  хаос, зриваючи засідання?

Чому поміркована більшість ведеться на неправомірні ,демагогічні,а часто і провокаційні виступи окремих депутатів і безвільно йде за ними в неправедний бій ?

Так проти кого ви  будете «дружити»  завтра, якщо проголосуєте за усунення з посади секретаря сьогодні? Ви впевнені, що це буде правильний вибір ваш,шановні депутати,і наш ,жителів міста,думку яких ви проігноруєте сьогодні?

Це буде по недемократичному правилу «Бути з електоратом навіки, але ні хвилини більше».

В азарті своєї боротьби за сумнівну справедливість  ви ,шановні депутати,забуваєте звертати більше уваги вирішенню соціально-економічних проблем міста,часто виділяючи кошти не задумуючись над пріоритетами, а потім звинувачуєте у цьому виконком.

Ще один приклад.  Вам, депутатам, «немає часу» вирішити питання забезпечення сталого прийому супутникового цифрового телебачення у місті. Чи ви не знаєте, що якісний прийом програм із супутника забезпечено тільки у  районі дач по горизонтам Вознесенська та Первомайська, а в центрі міста приставки Т-2 не працюють. А наш аналоговий ретранслятор таким і залишається транзитним, не маючи цифрового модуля.

Хай буде і кабельне телебачення і супутникове. Тим паче, для пенсіонерів воно дешевше.

А чому декілька років  розвалюється на очах усіх комплекс приміщень будівлі «Старий друже» у центрі міста?  Ми уже не говоримо про те,що повернені ці приміщення на баланс міста з видраними мережами і освітлення,і опалення, і водопостачання, і водовідведення.  Винні «попередники»? Універсальна фраза для прикриття бездіяльності.

А чому не провести реструктуризацію кошторису робіт і не почати роботи, виділяючи кошти поетапно: на внутрішні мережі,опалення, освітлення та інше?

А гостре питання по тарифам? Добились і за нашою участю фінансово-господарського аудиту роботи КП ТВКГ,по ходу виникла необхідність провести технічний аудит,плідно працює наглядова рада, є проект  рішення депутата про скасування рішення виконкому за № 92.

Були зроблені перші кроки до продовження перемовин з ВП ЮУАЕС по реструктуризації заборгованості КП ТВКГ.

Треба добиватись максимального  залучення субвенцій,грантів., провести реформування лікарні. А групові розбирання  депутатів відволікають від вирішення цих питань.

На переправі коней не міняють!  Так говорить  в подібних випадках  народ.  Ми, ветерани, прагнемо не боротись з владою за наші права , а співпрацювати з вами! Так і ви,шановні депутати,співпрацюйте з своїм секретарем, а не боріться ,не  порушуючи честь і гідність які повинні бути притаманні вам як людям, а тим паче-депутатам від народу, а не від швидкоспілих політичних блоків.

Це все до того, що треба не владу ділити і міняти на свій, а не на наш розсуд, а давати можливість керівникам владних структур спокійно,системно  працювати , тим паче, коли законних причин для її зміни наразі ми не бачимо.        

Шановні депутати! Якщо не буде консолідації усіх прогресивних сил  у депутатському корпусі то місто загине. Разом з вами.

Вам,шановним депутатам, при сприянні секретаря ради забезпечується сприяння при здійсненні депутатських повноважень, надається консультативна та організаційна допомога та відслідковується дотримання  основних гарантій депутатської діяльності. Які сприятливі умови вам ще необхідні?

Не так вели себе перші 120 депутатів  та працівники відділів виконкому 30 років поспіль  після перших у місті виборів, створивши надійну основу для вас ,спадкоємців. Вони, першопрохідці,гордість міста А що залишите нащадкам ви? 

 

 

Читайте також

Шановні жителі міста!

Южноукраїнська міська організація ветеранів війни, праці та Збройних Сил

Запрошуємо на мітинг, присвячений відкриттю пам'ятної меморіальної дошки підполковнику орг...

Их осень бывает теплой...

Южноукраїнська міська організація ветеранів війни, праці та Збройних Сил

Ах! Осень наступает,осень. Как хочется вернуться нам к весне, Прохладу к сердцу никогда не просим,...

В добре и мире

Южноукраїнська міська організація ветеранів війни, праці та Збройних Сил

  Живет в нашем городе прекрасный человек - Пташник Роман Иосифович . Не все гладко с...