Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнські волонтери-атомники вручили квадрокоптери військовим у зоні проведення ООС
AA

Южноукраїнські волонтери-атомники вручили квадрокоптери військовим у зоні проведення ООС

На початку червня троє працівників Южно-Української АЕС - директор автотранспортного господарства (АТГ) Петро Форостяний, водій автобуса АТГ Сергій Бурлаков і коагулянтник цеху водо-каналізаційного господарства і теплових мережСергій Соломон відвідали зону проведення операції об’єднаних сил (ООС) і вручили військовим квадрокоптери, придбані за кошти южноукраїнських атомників та Атомпрофспілки.

На інформацію із зони ООС про потребу військових у засобах спостереження южноукраїнські волонтери – працівники атомної станції відреагували належним чином.  Колектив АТГ, який вже 5 років ремонтує військову техніку, ініціював збір коштів серед автотранспортників для придбання квадрокоптерів. Без вагань відгукнулась і Атомпрофспілка: завдяки активній позиції голови організації Олексія Лича було виділено 250 тис. грн. Загалом же  на придбання 19 квадрокоптерів і одного безпілотного літального апарата пішло 360 тис. грн.

«Військові стверджують, що засоби спостереження – це їхні очі, а спостереження – це збережені життя, - розповідає директор АТГ Петро Форостяний. - Ось такі безпілотники – це і наводка артилерії, і розвідка, і виявлення диверсійно-розвідувальних груп противника. Власне, Збройні Сили України засобами спостереження забезпечені, але їх катастрофічно не вистачає з тої причини, що противник часто їх знищує. Тому ми вирішили допомогти нашим воїнам».

На пошуки, тестування та закупівлю безпілотників знадобилося півтора місяця. Волонтери весь час тримали зв’язок з військовими для консультацій, аби серед асортименту літальних безпілотних апаратів, які є на українському ринку, обрати найбільш надійні. Крім того, квадрокоптери, які вони придбали, укомплектовані запасними частинами: елементами живлення, підвісками і відеокамерами.

Вручення квадрокоптерів відбувалися біля населених пунктів Піски Донецької області та Попасна Луганської області. Засоби спостереження отримали 19 підрозділів Збройних Сил України. Військові виказали щиру подяку всім, хто долучився до цієї акції з надією про подальшу співпрацю.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...