Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-українські атомники передали військовим чергову відремонтовану техніку
AA

Южно-українські атомники передали військовим чергову відремонтовану техніку

Южно-українські атомники 16 травня передали військовим чергову техніку, відремонтовану на базі автотранспортного господарства (АТГ) ВП ЮУАЕС. Цього разу «до життя» повернули ЗІЛ для в/ч 3039, що базується у Миколаєві та виконали ремонт бронетранспортера (БТР) для в/ч 3044, що несе службу з охорони і оборони об’єктів Южно-Українського енергокомплексу.

«Кращий, ніж з заводу», - після огляду відремонтованого автомобіля з захопленням констатував виконуючий обов’язки командира в/ч 3039 Національної гвардії України Сергій Муравський. Їхня частина вже вдруге  зверталась по допомогу до южно-українських автотранспортників. Першого разу ремонту потребував теж ЗІЛ. Зараз його використовують для перевезення особового складу. Авто, відновлене цього разу, слугуватиме для доставки майна та матеріалів на стрільбище. «Обидві машини експлуатуються дуже інтенсивно, -додає Сергій Муравський. - Наші бійці постійно тренуються, щоб бути у бойовій готовності. 6 травня в частині відбулась чергова ротація. Гвардійці повернулись зі Сходу, де виконували бойове завдання»

З проханням відремонтувати БТР до працівників автогосподарства звернулось керівництво військової частини 3044, що несе службу з охорони і оборони об’єктів Южно-Українського енергокомплексу. «Нам дуже допомагають в автогосподарстві АЕС, - зазначив заступник командира військової частини 3044 з роботи з особовим складом Ігор Моспан. – І ми відчуваємо цю підтримку постійно. Цього разу на бронетранспортері полагодили коробку передач, яка вийшла з ладу, провели поточний ремонт двигуна, замінили мастила і сьогодні техніка у справному стані та бойовій готовності».

Машини, за традицією, передавали урочисто, перед усім колективом. На знак пошани Сергій Муравський, тимчасово виконуючий обов’язки командира військової частини  3039 вручив листи подяки директору автотранспортного господарства ЮУАЕС Петру Форостяному та генеральному директору ВП ЮУАЕС Володимиру Лісніченку за вагомий внесок у  підтримання боєздатності частини та активну громадянську позицію.

 Працівники автогосподарства займаються ремонтом військової техніки на волонтерських засадах. Починаючи з 2014 року, вони відновили понад 120 одиниць авто різних марок. Це - бронетранспортери, БМП,  КРАЗи, УАЗи, автобуси, машини швидкої допомоги та інші. Нині на черзі «Урал» для військової частини з Очакова. Машина потребує капітального ремонту.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...