Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відкритий лист Голові Миколаївської обласної державної адміністрації САВЧЕНКУ О.Ю.
AA

Відкритий лист Голові Миколаївської обласної державної адміністрації САВЧЕНКУ О.Ю.

 

Голові Миколаївської обласної державної адміністрації 
САВЧЕНКУ О.Ю.

 

Секретаря Южноукраїнської міської ради
ДЗЮБЕНКО Л.П.

 

Шановний Олексію Юрійовичу!

Мені став відомий факт підготовки захоплення влади у незаконний спосіб в м. Южноукраїнську Миколаївської області, колишнім міським головою (2012-2014р.), а нині депутатом Южноукраїнської міської ради Квасневським Є.А.  та колишнім головою Арбузинської районної державної адміністрації (2015-2017р.), а нині депутатом Южноукраїнської міської ради Палієм О.В., які без будь-яких законних на те підстав намагаються достроково припинити повноваження секретаря міської рад., на якого з 07.06.2018 року покладено повноваження Южноукраїнського міського голови у зв`язку з достроковим припиненням повноважень міського голови Пароконного В.К. і до початку повноважень міського голови, обраного на позачергових виборах відповідно до законодавства України.

Так, 01.11.2018 року на пленарному засіданні сесії Южноукраїнської міської ради, вказані вище депутати, в супереч Регламенту Южноукраїнської міської ради та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» незаконно включили до порядку денного, що був затверджений ще 04.10.2018 року проект рішення про дострокове припинення повноважень секретаря Южноукраїнської міської ради, однак даний проект рішення проголосований не був.

Після чого, депутати міської ради у кількості 12 осіб направили мені, секретарю ради, чергове звернення про скликання позапланової сесії міської ради з єдиним питанням порядку денного - про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради, доповідачем в якому був визначений депутат міської ради Квасневський Є.А.

Однак мною, секретарем міської ради, депутатам була надала вмотивована відмова щодо скликання позапланової сесії міської ради, а саме - через зняття з оприлюднення раніше поданих проектів рішень з цього питання за зверненням депутата Горностая С.В., оскільки депутат Квасневський Є.А. не може бути доповідачем з означеного питання через те, що в його діях вбачається реальний конфлікт інтересів, а саме – прямо вбачається його особиста заінтересованість у припиненні повноважень секретаря міської ради Дзюбенко Л.П., яка незадовго до цих подій від імені виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради підписала та подала до Южноукраїнського міського суду позовну заяву  до Квасневського Є.А. в порядку регресу щодо відшкодування збитків виконавчому комітету Южноукраїнської міської ради у розмірі 130 000,00 гривень.

Незважаючи на це, депутат Квасневський Є.А. та його однодумці, які як ініціатори скликання позапланової сесії міської ради також отримали вмотивовану відмову., 19.11.2018 року на засіданні Постійної депутатської комісії міської ради з питань законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, оборонної роботи та мобілізації, регуляторної політики та депутатської етики, надання безоплатної первинної правової допомоги та інших питань Южноукраїнської міської ради, у складі трьох осіб – депутата Квасневського Є.А., депутата Рибакової Л.А., депутата Бабича В.В., діючи всупереч Закону України «Про місцеве самоврядування», Регламенту Южноукраїнської міської ради», Положенню про постійні депутатські комісії Южноукраїнської міської ради, а також всупереч вимогам Закону України «Про запобігання корупції», діючи в умовах реального конфлікту інтересів, вирішили, що направлена їм же (всі троє членів комісії – депутати Квасневський Є.А., Рибакова Л.А., Бабич В.В. були ініціаторами скликання позапланової сесії) секретарем ради відповідь щодо відмови у скликанні позапланової сесії міської ради є невмотивованою та проголосували незаконне доручення секретарю Южноукраїнської міської ради про скликання позапланової сесії Южноукраїнської міської ради з питанням про дострокове припинення повноважень секретаря Южноукраїнської міської ради, якого  немає в оприлюдненні на офіційному сайті.

Тобто, ряд депутатів Южноукраїнської міської ради, серед яких основними ініціаторами є депутат Квасневський Є.А. та депутат Палій О.В., діючи всупереч законодавству України та інтересам громади міста, намагаються у незаконний спосіб припинити повноваження секретаря міської ради, який не влаштовує їх особисто через  свою активну позицію по захисту прав та інтересів громади.

Враховуючи викладене вище, прошу Вашого термінового втручання в діяльність органу місцевого самоврядування м. Южноукраїнська та вирішення ситуації, що склалася у законний спосіб.

 

 

З повагою, секретар Южноукраїнської міської ради                          Дзюбенко Л.П.

 

 

Читайте також

Увага! Вакансії!

Комунальне книготорговельне підприємство «Кобзар» Южноукраїнської міської ради 

Комунальне книготорговельне підприємство «Кобзар» Южноукраїнської міської ради інфо...

Оголошення про вакансію

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради вакантна посада старшого інспектора інспекції з...

Оголошення

Южноукраїнське міське відділення управління поліції охорони в Миколаївській області

Запрошуємо 01.03.2024 на 13.00 на проведення інформаційно-роз'яснювального заходу "Бе...

До відома жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відповідно до Положення про звання «Почесний громадянин Южноукраїнської міської територіальної...

Інформація щодо потреби в підвищенні кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування виконавчих органів Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Інформація щодо потреби в підвищенні кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування вико...

До уваги мешканців громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Рішенням Южноукраїнської міської ради від 11.05.2023 №1348 затверджено Положення про звання «П...