Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ШАНОВНІ ЮЖНОУКРАЇНЦІ!
AA

ШАНОВНІ ЮЖНОУКРАЇНЦІ!

Сьогодні на селекторній нараді в Миколаєві генеральний директор ВП ЮУ АЕС доповів, що йому команда і Він обмежить місто, як це зробили на інших АЕС.

Наприклад у Вараші АЕС виділила авто з битовками і на в’їздах в їх місто є чергування поліції, далі фото це демонструє. В Южноукраїнську в’їздів в місто значно більше, їх 8, вони теж перекриваються окрім основних – Пост ДАЇ, в’їзд в місто через МПЗ/ автодорога та в смт. Костянтинівка з вул. Маяковського. 

Для дій АЕС та поліції нема перешкод повторити дії Вараша, схема перекриття і руху їм відома, місто зосередило блоки для потрібного обмеження кількості в’їздів, виїздів з міста, виконує інші підготовчі роботи. Для вмотивованого рішення в ОДА області по завданню селекторної наради 26.03.2020 року наші пропозиції направлено, є відповідна Постанова Уряду України (витяг з протоколу)

Службова записка до обговорення по завданню селекторної наради ОДА 26.03.2020 додається.

  1. Те, що ми не спостерігаємо в місті хворих на «корона вірус», це дуже вірогідно, що ми об’єктивно не володіємо всіма даними, хто приїхав в місто із за кордону, а може і з міст, інших територій України, де вже є цей вірус!
  2. Те, що ми не спостерігаємо в місті хворих на «вірус COVID 19» , це дуже вірогідно, що ми не маємо засобів тестового визначення цієї хвороби, принаймні у осіб, які звернулись до лікаря за ознаками захворювання чи не змогли перевірити тих, хто пішов на самоізоляцію.
  3. Згаяний час вжиття додаткових заходів працює проти тих, хто контактує з працівниками АЕС, хто працює на електростанції і для неї, нас всіх.
  4. Висновок. Маємо визначатись і гнучкою але наполегливо-послідовною роботою обмежити в’їзд, виїзд в/з міста. Зробити його підконтрольним.
  5. Тимчасова перешкода. Відсутність поставки за кошти, які у нас є, принаймні для поліції на декількох постах – безконтактних термометрів, запасу масок, рукавичок, окулярів, потрібного спецодягу. Ця робота активана поки не надійшла централізована поставка!!
  6. Продовжуємо послідовно але наполегливо пояснювати місту, що підконтрольне поліції  обмеження  в’їзду, виїзду в/з міста, це збережене здоров’я і життя багатьох людей, наших мешканців, це внесок в живучість АЕС.
  7. Попередньо закрити в’їзди в місто там, де це суттєво не вплине на його життя. Ті в’їзди, які будуть залишені, потраплять під певні обмеження (належний контроль та перевірки).
  8. Мотивація такої позиції – директивні матеріали від Уряду України, позиція керівництва області в ближчий час отримати аргументи від нашого міста, спів ставити їх з ситуацією по області та іншими факторами аби прийняти вчасне рішення.
  9. Цей перелік аргументів є таким, що полегшує обговорення цього актуального питання аби рішення було виваженим.  
  10. За даними фахівців, цей вірус досить складна і живуча система. Вакцину можемо очікувати не менше року. Сезонне уповільнення поширення вірусу не означатиме його зникнення.
  11. В свою чергу місто, це теж не проста система життєзабезпечення його населення всіма потрібними товарами, роботами і послугами.
  12. Вимушене обмеження в’їзду, виїзду в/з міста не може бути простим пропускним бар’єром. Окрім персоналу АЕС була, є і буде потреба забезпечувати його соціально-економічні умови функціонування життєво-необхідні в таких не простих умовах існування.  
  13. В Южноукраїнську триває аргументований пошук алгоритму спільних дій за цим питанням. Одна зі складнощів є в тому, що першими в такій роботі мали б бути санітарно-епідеміологічні служби з їхніми знаннями та інструментальними можливостями, а не волонтерські від міста. Ми мобілізовані і тримаємо позицію під контролем з того, що маємо та все ж таки розраховуємо, що централізовано отримаємо певне регулювання та інструментальне забезпечення наших потреб.    

В. Пароконний міський голова.

Це фото перекриття в’їздів у Вараш

 

 

 

 

Читайте також