Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Ні зарплатам «у конверті»!
AA

Ні зарплатам «у конверті»!

Одним з пріоритетних напрямів роботи Головного управління ДФС у Миколаївській області є легалізація заробітної плати, оскільки громадяни, які погоджуються отримувати зарплату у «конверті» не лише сприяють розвитку «тіньових схем», а й позбавляють себе соціальної захищеності - гідної пенсії у майбутньому, лікарняних, декретних виплат, отримання банківських кредитів тощо.

Саме тому, згідно з розпорядженням Кабінета Міністрів України від 05.09.2018 №649-р, проводиться спільна інформаційна кампанія органами виконавчої влади. У ній задіяні: Державна фіскальна служба, Державна служба з питань праці, Пенсійний фонд, Національна поліція, органи місцевого самоврядування.

Одне із основних завдань фіскальної служби Миколаївщини – роз’яснення роботодавцям неприпустимість використання найманої праці без офіційного оформлення. Жахливими наслідками цього є суттєві втрати бюджетів місцевих громад, які недоотримують суми податку на доходи фізичних осіб, відсутність захищеності робітників, а також негативна репутаційна історія для роботодавців.

Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату «у конвертах» позбавляє їх соціального захисту.

Шановні громадяни, якщо Вам стали відомі факти порушення роботодавцями трудового законодавства у частині оплати праці, використання праці нелегалів та виплати заробітної плати «у конверті» просимо повідомляти про це Головне управління ДФС у Миколаївській області.

Читайте також

ДПС Миколаївщини інформує про нюанси  порядку заповнення реквізитів в платіжних документах при сплаті коштів до бюджетів та фондів в рахунок погашення податкового боргу/ заборгованості з ЄСВ

Головне управління ДПС у Миколаївській області

Головне управління ДПС в Миколаївській області повідомляє, що згідно з нормами Інструкції про безгот...

Комунікаційна податкова платформа – оперативний засіб вирішення актуальних питань із податковою службою

Головне управління ДПС у Миколаївській області

Податкова служба зацікавлена в інформаційних контактах та ефективній взаємодії з бізнес-спільнотою т...

Стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області

Южноукраїнська ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області інформує, з 1 січня 2024 року стартувала кампанія...

Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників податку - власників, орендарів, користувачів на інших умовах  земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь

Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області

Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників податку - вл...