Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Гідроагрегат №2 Олександрівської ГЕС по завершенні планового ремонту підключено до мережі на добу раніше графіка
AA

Гідроагрегат №2 Олександрівської ГЕС по завершенні планового ремонту підключено до мережі на добу раніше графіка

Гідроагрегат №2 Олександрівської ГЕС (входить до складу Южно-Українського енергокомплексу) 8 жовтня по завершенні планового ремонту підключено до енергомережі на добу раніше графіка. Сьогодні його устаткування працює в заданому режимі.

Разом зі стандартними ремонтними та профілактичними процедурами на другому гідроагрегаті, під час нинішньої кампанії було також виконано реконструкцію системи постійного струму ОГЕС. У перелік робіт увійшли заміна акумуляторної батареї та щита постійного струму. «Цю масштабну нестандартну роботу ми виконували вперше. Зробили її в короткі терміни з мінімальним часовим проміжком зупинки обох гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, - зазначає головний інженер каскаду ГЕС-ГАЕС Сергій Музиченко. - Необхідність реконструкції була викликана закінченням ресурсу акумуляторної батареї. Використовувалася вона ще з моменту пуску ГЕС - з 1999 року. Батарея була старого відкритого типу і за своїми параметрами вже не виконувала покладені на неї завдання».

Новий акумулятор виготовлений німецькою фірмою Hoppecke, а щит постійного струму - вітчизняним виробником електричного обладнання «Елкор». За словами С.Музиченка, щит виготовлено за останнім словом техніки, що дозволяє використовувати в роботі сучасні технологічні напрацювання та технічні нововведення. Термін експлуатації акумуляторної батареї - 20 років, щита постійного струму - близько 25.

Проте енергетикам гідрокаскаду та підрядним організаціям поки не до відпочинку. До 19 жовтня їм необхідно закінчити плановий капітальний ремонт першого гідроагрегату Олександрівської ГЕС.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...