Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Автотранспортники Южно-Української АЕС «поставили на колеса» ще дві військові машини
AA

Автотранспортники Южно-Української АЕС «поставили на колеса» ще дві військові машини

Територію автотранспортного господарства Южно-Української АЕС 19 березня покинули дві відремонтовані військові машини – УАЗ та БТР-80. Швидка відправилася до 11-ї окремої бригади армійської авіації, що базується на Херсонщині, а бронетранспортер – до 79-ї окремої десантно-штурмової бригади в Миколаїв.

З часів збройного конфлікту в Україні на базі автотранспортного господарства Южно-Української АЕС (АТГ ЮУАЕС) було відремонтовано майже 150 одиниць військової техніки. Чимало машин – з автопарку  79-ї окремої десантно-штурмової бригади (Миколаїв). Цього разу десантники забирали БТР-80.«Основна проблема цього бронетранспортера була в двигуні. Його ремонт досить дороговартісний. Зазвичай він обходиться в 340 тисяч гривень. Ми витратили набагато менше. Наші спеціалісти брали старі, але робочі запчастини, звертались по допомогу до волонтерів, усі роботи виконували власними силами. В результаті зробили дуже якіснийремонт БТР», - зазначив керівник автотранспортного господарства ЮУАЕС Петро Форостяний.

Місце бронетранспортера в боксі довго не пустувало. Його відразу ж зайняв такий самий БТР. На даний момент для 79-ї бригади автотранспортники ремонтують також позашляховик, який прибув із зони проведення операції об’єднаних сил.

Якщо 79-та окрема десантно-штурмова бригада співпрацює з южноукраїнськими волонтерами ще від початку збройного конфлікту на Сході України, то представники 11-ї окремої бригади армійської авіації звернулись до авторемонтників ВП ЮУАЕС вперше. Попросили «поставити на колеса» трактор Т-150 та УАЗ - автомобіль швидкої допомоги 1985 року випуску. З 2009 року він простоював, а до цього декілька років відпрацював у Ліберії в умовах вологого та спекотного клімату.

Вертольотчики вважали машину непридатною до подальшої експлуатації, але 19 березня приймали повністю відновлений автомобіль. За час ремонтуспеціалісти АТГ виконали повний ремонт УАЗу. Зробили капітальний ремонт кузова, двигуна, коробки перемикання швидкостей, відремонтували гальма, електрику. Заступник командира в\ч А-1604 Микола Шуригін каже: «Результатом роботи волонтерів вражений, але не здивований. До приїзду на Южно-Українську АЕС я бачив машини, які ремонтували на базі вашого автотранспортного господарства. А коли ближче познайомився зі спеціалістами, то в мене зникли останні сумніви в їх професіоналізмі та патріотизмі. Автомобіль буде направлено до батальйону охорони, де він допомагатиме нашим дівчатам-медикам здійснювати належні їм функції з медичного забезпечення бригади».

Аби віддячити волонтерам, військові 11-ї окремої бригади армійської авіації вручили їм лист подяки та точну копію гелікоптера, який є на озброєнні в їхній частині. Щодо фахівців автотранспортного господарства, які не припиняють своєї волонтерської діяльності, то вони кажуть, що ця робота варта того, аби віддавати їй свої сили і вільний час.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...