Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Аналіз повідомної реєстрації колективних договорів
AA

Аналіз повідомної реєстрації колективних договорів

Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (далі – Департамент) надає узагальнену інформацію щодо стану укладання та реєстрації колективних договорів на підприємствах, установах та організаціях міста, а також розподіл кількості діючих колективних договорів за терміном їх укладання в місті Южноукраїнськ станом на 01.10.2018.

Із 100 діючих підприємств м. Южноукраїнська, де використовується наймана праця на 97-ти підприємствах укладені колективні договори, ними охоплено                  11437 працюючих, що складає 99,6% від загальної кількості працюючих.

З початку 2018 року Департаментом зареєстровано 56 колективних договорів та змін і доповнень до них, з них: 20 – підприємств внесло доповнення до довгострокових колективних договорів, 21 – продовжили термін дії на 1 рік, 15 – уклали колективні договори у поточному році. Під час повідомної реєстрації колективних договорів та змін і доповнень до них надано 92 рекомендації, враховано 43 рекомендації шляхом внесення змін і доповнень.

Повідомна реєстрація колективних договорів здійснюється згідно постанови Кабінету Міністрів України від 13.02.2013 №115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих і регіональних угод, колективних договорів».

Також Департамент рекомендує під час ведення колективних переговорів включати наступні розділи:

  • положення щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, відповідно до норм статті 18 Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» та положень Конвенції МОП №100 «Про рівне винагородження чоловіків і жінок за працю рівної цінності»;
  • положень з питань охорони праці, соціального захисту та обов’язкового спеціального страхування на випадок інфікування ВІЛ - інфекцією з урахуванням потреб працівників у контексті ВІЛ - інфекції/СНІДу, відповідно до Загальнодержавної цільової програми протидії ВІЛ - інфекції/СНІДу на 2014 - 2018 роки, затвердженої Законом України від 20.10.2014 №1708-VII.

Читайте також

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...

Кіберзалежність

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На початку свого розвитку комп’ютерні технології здебільшого застосовувалися для роботи, але з...

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...