Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги жителів м.Южноукраїнськ, смт Костянтинівка, с.Бузьке. с.Іванівка, с.Панкратове!
AA

До уваги жителів м.Южноукраїнськ, смт Костянтинівка, с.Бузьке. с.Іванівка, с.Панкратове!

5 вересня 2020 року стартує виборчий процес Перших місцевих виборів Южноукраїнської міської територіальної громади (м.Южноукраїнськ, смт Костянтинівка, с.Бузьке. с.Іванівка, с.Панкратове), які відбудуться 25 жовтня 2020 року.

Нагадуємо, що кожен виборець, який має право голосу на місцевих виборах (досяг 18 років, зареєстрований або постійно проживає на території відповідної територіальної громади), може звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців (далі ВВДРВ) з заявою про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця пересуватися самостійно.

Заяви щодо уточнення списку виборців можуть бути подані до  22 жовтня 2020 року включно. В день голосування вносити зміни до списків виборців заборонено. Підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців. Тобто виборець, якого немає в списку, не зможе прийняти участь у голосуванні.

ВАЖЛИВО

Для реалізації виборцями права на участь у місцевих виборах, змінами в законодавстві передбачена можливість визначення виборчої адреси виборцям, які не зареєстровані на території відповідної об’єднаної громади, але фактично там проживають.

Наприклад: виборець зареєстрований у м.Київ, але фактично проживає у м.Южноукраїнськ. Такий виборець може звернутись до ВВДРВ з проханням визначити йому виборчу адресу відповідно до п.3 ст.8 Закону України “Про Державний реєстр виборців” за його фактичним проживанням. На виборах 25 жовтня 2020 року він буде включений до списків виборців за виборчою адресою, яку він просив визнати його виборчою адресою в заяві. Такий виборець отримає можливість прийняти участь у перших місцевих виборах Южноукраїнської міської територіальної громади.

Звертаємо вашу увагу, що така заява може бути подана до 10 вересня 2020 року включно. Така заява, подана пізніше вказаного строку, не  розглядатиметься. Виборець може звернутися до ВВДРВ з новою заявою щодо визначення виборчої адреси не раніше ніж через рік після дати внесення до Державного реєстру виборців останньої зміни виборчої адреси такого виборця.

Крім того, законодавством передбачена можливість визначення виборчої адреси виборцям, які не мають зареєстрованого місця проживання.

Наприклад: Виборець знятий з реєстрації в м.Южнокраїнськ (за рішенням суду та ін.) але фактично проживає у м.Южноукраїнськ. Такий виборець може звернутись до ВВДРВ з проханням визначити йому виборчу адресу відповідно до п.4 ст.8 Закону України “Про Державний реєстр виборців” за його фактичним проживанням. До заяви додається копія документа, що обґрунтовує визначення виборчої адреси (договір найму (оренди) житла, документ на право власності на житло тощо). На виборах 25 жовтня 2020 року він буде включений до списків виборців за виборчою адресою, яку він просив визнати його виборчою адресою в заяві. Такий виборець отримає можливість прийняти участь у перших місцевих виборах Южноукраїнської міської територіальної громади.

Така заява також подається  до 10 вересня 2020 року включно. Заява подана пізніше вказаного строку не розглядатиметься.

Крім того, зазначені вище заяви можуть бути надіслані особою в електронній формі за підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги" (ЕЦП), з використанням мережі Інтернет. Для цього необхідно перейти за посиланням www.drv.gov.ua, розділ “Кабінет виборця”.

Відділ ведення Державного реєстру виборців Южноукраїнської міської ради

знаходиться  за адресою:

вул. Дружби Народів, 23, к.4.  (колишній БП “Чайка”),

тел. для довідок: 5-98-48.

При собі обов’язково мати паспорт

(у разі зміни прізвища – документ, що підтверджує ці зміни)

Відділ працює:

з пн.-чт. 8:00  до 17:15 год.

пт. до 16:00 год.

обідня перерва: з 12:00 -13:00 год.

Читайте також

Постанова № 85 Южноукраїнської міської територіальної виборчої комісії Вознесенського району Миколаївської області

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Южноукраїнська міська територіальна виборча комісія Вознесенського району Миколаївської області...