Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Фінансова допомога роботодавцям від держави: компенсація витрат за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

27.08.2024
Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Продовжує діяти  програма, за якою роботодавець, що працевлаштував людину з інвалідністю та підготував для неї робоче місце, має можливість отримати компенсацію вартості облаштування такого місця.  Головна мета програми - посилити зацікавленість роботодавців до працевлаштування людей з інвалідністю і, в свою чергу, надати можливість обмежено придатним громадянам повернутися до активної зайнятості та соціалізуватися. 

Роботодавці зможуть отримати компенсацію у таких розмірах: 

- 10 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, при працевлаштуванні особи з інвалідністю ІІ групи. В 2024 році ця сума становить 71 тис. грн; 

- 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, при працевлаштуванні особи з інвалідністю І групи. В 2024 році ця сума становить 106 500 тис. грн.

Що ж можна купити? 

Перелік допоміжних засобів досить великий. Він, зокрема включає такі позиції:  

  • меблі та фурнітура для робочих місць;

  • комп’ютери та оргтехніка;

  • програмне забезпечення;

  • поручні та бруси; 

  • машини для виробництва та оброблення;

  • засоби для захисту здоров’я і безпеки на робочих місцях тощо.

Більш докладний перелік допоміжних засобів для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю викладений у додатку 1 до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю .

Як отримати компенсацію? 

Після облаштування робочого місця для працевлаштованої людини з інвалідністю роботодавець впродовж 90 днів може подати заяву про надання відшкодування вартості витрат онлайн через портал «Дія»:  https://is.gd/NSXwdS  

або звернутися  із заявою до центру зайнятості за місцем провадження своєї господарської діяльності. 

Рішення про надання або відмову в наданні компенсації приймається регіональним центром зайнятості протягом 10 робочих днів з дня подання документів. 

Компенсація виплачується роботодавцю протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації на його банківський рахунок, зазначений у заяві.

Більше про програму https://is.gd/JODgcr 

За більш детальною інформацією звертайтеся до Южноукраїнського відділу Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості за адресою:

м. Южноукраїнськ, вул. Європейська, 54.