Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулася дегустація-зустріч «Смак України»

26.08.2024
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї вперше відбулася дегустація – зустріч «Смак України» від виробників крафтової продукції, присвяченої Дню Незалежності України. У відвідувачів була чудова можливість продегустувати різні українські смаколики. Здивували смачною продукцією як місцеві крафтовики, так і з селища Костянтинівки, зокрема: різновидами меду, виноробства, виноградарства. Куштували яблука із яблуневого саду Геннадія Культи, ветерана АТО\ООС. Кожне дерево, яке знаходиться в його саду, вирощене та назване на честь його загиблих друзів. Цікавою родзинкою стали сирні коники. Цейоригінальний вид українського народного мистецтва, поширений у Карпатському регіоні та є смаколиком для справжніх гурманів. Також, присутні побачили оригінальні художні вироби талановитого майстра Олександра Вережинського, який знов порадував присутніх своїми незвичайними витворами мистецтва з дерева. Були представлені і гарні вироби з натуральної шкіри від місцевої майстрині.

У гостинному та наповненому українськими традиціями просторі, царила святкова атмосфера. Цікавим та позитивним подарунком для присутніх стали гуморески від талановитого українського поета, автора поетичних збірок,члена Національної спілки письменників України, лауреата Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка Олександра Кучеренка (Сашко Обрій). Чарівним співом заворожила всіх наша місцева талановита співачка Оксана Негоїца. Родзинкою зустрічі стали танці з шаблями та прапорами від членкині Національної спілки художників України, дизайнерки, спортивного тренера Марії Ачкасової.

 Якісний крафтовий продукт дуже потрібний Україні, він може стати важливим атрибутом туристичного напрямку. Сьогодні тільки формується культура крафтового виробництва, культура його споживання. Треба підтримувати українських виробників, що представляють цікаві проекти, на основі корисних та якісних екопродуктів.

День Незалежності України - це важливий день в житті кожного українця. Це визначне свято для кожного з нас, адже нам добре відома ціна свободи, за яку боролися наші предки, і за яку доводиться вести щоденну боротьбу нинішньому поколінню.