Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

День Державного Прапору України в Южноукраїнській громаді

23.08.2024
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Щороку, напередодні Дня Незалежності України, ми віддаємо шану одному з найголовніших наших символів, найбільшій святині – Державному Прапору України. Тож, сьогодні 23 серпня 2024 року, на площі біля виконавчого комітету відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапору України.

Право підняти Державний Прапор України надано військовослужбовцям військової частини 3044 Національної гвардії України.

Зі словами привітань до присутніх звернулися міський голова Валерій Онуфрієнко, генеральний директор філії «ВП ПАЕС» Вячеслав Стоянов та депутатка Миколаївської обласної ради Людмила Самчинська.

Також було відзначено тих, хто своєю щоденною працею та незламним патріотизмом робить вагомий внесок у розвиток нашої країни. Волонтерів - Джейка Мажара - громадянина Сполучених Штатів Америки та Ханну Картунєн - громадянку Фінляндії, військовослужбовців військової частини 3044 Національної гвардії України, співробітників першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, учасників благодійного фонду «Миротворець», волонтерів громадської організації «Волонтери Побратими України», волонтерів благодійної організації «Благодійний фонд «Берегиня південь».

На завершення урочистостей депутати Южноукраїнської міської ради Людмила Рибакова, Олександр Акуленко та заступник голови профкому ВП ПАЕС Владислав Момотов, заступник генерального директора з кадрів Катерина Пироженко поклали квіти до Дошки Вічної Пам’яті Героям. Міський голова Валерій Онуфрієнко та директорка Южноукраїнського міського історичного музею Зореслава Клименко до пам’ятного знаку «Незламні духом».



 

Також у Іванівському старостинському окрузі відбувся урочистий захід до Дня Державного Прапору України в якому взяли участь староста округу Ігор Латій, депутат Южноукраїнської міської ради Антоніна Мартинко та жителі округу. Учасники заходу поклали квіти до Меморіальної дошки загиблому Герою Гончаруку Миколі Павловичу та до могил загиблих Героїв Андроннікова Валерія Сергійовича, Батрака Віталія Миколайовича. 

У Костянтинівському старостинському окрузі відбулися урочисті заходи до Дня Державного Прапору України в яких взяли участь староста округу Олександр Черней, заступник міського голови Марія Дроздова та жителі селища. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять загиблих Героїв та поклали квіти на Алеї пам’яті.