Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Ти як? Стресотійкість в умовах воєнного стану

23.08.2024
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

22 серпня Валерія КОПАЙГОРА – фахівець із соціальної роботи Денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» провела вже постійний тематичний семінар, присвячений турботі про себе та самодопомозі в умовах війни,  на базі Южноукраїнського відділу Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

Протягом зустрічі в активному обговоренні та обміні досвідом разом з учасниками розглянули важливість якісного відпочинку і турботи про себе, торкнулися теми інформаційної гігієни, а також першої психологічної допомоги. Випробували запропоновані техніки та вправи боротьби зі стресом і тривожністю, підкріпивши навички самодопомоги.

Оволодіння навичками боротьби зі стресом – це важливий рушій до знаходження гармонії з собою, єднання тіла та розуму й відновлення власного ресурсу, що безумовно впливає на наш стан, але не є панацеєю. Де знайти підтримку, якщо техніки самодопомоги не працюють?

Можливість відкрито говорити про свої почуття і проблеми допомагає відчути підтримку та зменшити дискомфорт, тривожність. Тому не варто приховувати важкі думки й переживання, соромлячись звернутися за фаховою допомогою до спеціаліста. Це безпечний та ефективний спосіб отримати професійну підтримку і навчитися новим стратегіям боротьби зі стресом. Сьогодні в Україні психологи працюють у різних формах, надаючи свої послуги очно чи онлайн, в форматі класичної приватної практики, гарячих ліній чи на базі центрів та громадських організацій, які надають безкоштовну професійну допомогу.

А знайти найбільш оптимальний варіант співпраці та більше дізнатися про власний стан можна за допомогою веб-сайту Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?»: https://howareu.com.